På nett - nr. 8/2003

Publisert: 22. mai 2003 kl 12.19
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Norske Skog
http://www.norskeskog.no
Hjemmesiden har funnet en balanse mellom bilde og farger på den ene side og enkel oversikt på den annen. I likhet med enkelte andre bedrifter, har Norske Skog valgt å plassere nøkkelinfo om seg - at det er verdens nest-største produsent av trykkpapir - på den beste plassen. Det er et pluss. Ellers finner man raskt de andre viktige opplysninger om selskapet (Nyheter, investor informasjon, produkter, etc) via både hovedspalten på hjemmesiden og lenker på venstre kolonne. Via høyre kolonne kan man finne lenker til opplysninger om Norske Skogs virksomhet i Europa, Australasia, Asia og Sør- og Nord-Amerika. Og på prominent plass - øverst på høyreside - finner man seneste verdi av aksjen (med 15 minutters forsinkelse). Alt i alt, en veldig bra bedriftsside.

NHO
http://www.nho.no
UNICE - den europeiske arbeidsgiverorganisasjonen - kunne lære litt av hvert fra sin norske medlemsorganisasjon, NHO. For Næringslivets Hovedorganisasjon har laget en atskillig bedre nettside. I motsetning til UNICE, tilbyr NHO en hjemmeside som til enhver tid er enkel og oversiktlig. Hovedspalten (i midten) bringer fortløpende nyheter fra organisasjonen, mens venstrekolonnen byr på lenker om tariff og lønn, skatter, samfunnsøkonomi, etc. På høyre side finner man «annonselenker» til aktuelle temaer og seminarer. Og øverst finner man en søkemotor som fungerer som den skal. Og helt øverst finner man til enhver tid standardlenker (om, kontakt oss, osv). Ingen tvil: NHO bør eksportere sin nettekspertise til UNICE snarest!

Olje- og energidepartementet
http://odin.dep.no/oed/
Oljedepartementets nettside følger hovedmalen som de andre departementene har. Men, i likhet med de andre departementene, har det også kommet med sin unike versjon. Og det er bra. For dette er en av de bedre nettsidene fra departementene. Hjemmesiden inkluderer en hoveddel som har de siste nyheter fra departementet. Men til høyre - der mange andre departementer setter opp bilde av statsråden eller statsrådens ukeprogram - har Olje- og energidepartementet lagt ut nyttige lenker. Dette fører videre til en omfattende oversikt over lenker om olje- og gass, energi og kraft, forskning, miljø, nye fornybare energikilder og internasjonale ressurser. Man har også lagt ut lenker til viktige rapporter og publikasjoner. Den ansvarlige/de ansvarelige fortjener ros for å ha skapt en bra nettside.

Saken fortsetter under annonsen