På nett - nr. 5/2003

Publisert: 1. april 2003 kl 17.43
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Norske Skog
http://www.norske-skog.com
Norske Skog produserer ikke bare papir – giganten produserer også en ypperlig nettside. Hjemmesiden lar brukere få rask tilgang til alle nøkkeldata om firmaet – produkter, viktige finanstall og hvor Norske Skog står med hensyn til miljøspørsmål (et stadig viktigere tema internasjonalt). Hjemmesiden inkluderer også en lenke til de siste nyhetene om firmaet og en liten boks med de siste aksjekursene (med 15-minutters forsinkelse).

Designet er oversiktlig, med mye bruk av farger og bilder for å live opp innholdet. Organisasjonen av nettsiden lar deg til enhver tid finne tilbake til nøkkelområder. Navigasjon er lynrask. Alt i alt en bra firmaside.

Norges Bank
http://www.norges-bank.no/
Hva er inflasjonstrenden i Norge? Hva sa sentralbanksjefen om rentene? Hva er verdien på oljefondet? Alle disse spørsmål blir besvart på nettsiden til Norges Bank.

Gjennom en enkel, men tiltrekkende design finner man lett nøkkeldata om pengepolitikk, statistikk, petroleumsfondet og andre viktige opplysninger.

Designet til nettsiden – bruk av rød og blå farger, samt en logisk oppbygging – er langt bedre enn nettsidene til sentralbankene i land som Finland, Sverige og Storbritannia.

Navigasjonen fungerer også som den skal.

Time Zone Converter
http://www.timezoneconverter.com
Når er den beste tiden å ringe det koreanske selskapet du vil selge til? Hva i all verden er klokken i Sao Paulo i forhold til Oslo? En rask kilde for oppklaring av tidssoner er Time Zone Converter. Her finner du en enkel måte å rask konvertere fra en tidssone til en annen. Du kan også lagre en by du vil konvertere fra (for eksempel Oslo), slik at prosessen går raskere. Listen over byer er ikke helt komplett og vi skulle gjerne ha sett en enda enklere løsning (at man kunne raskt finne land i stedet for å først måtte bla gjennom hvilken region de tilhører), men Time Zone Converter er uten tvil ditt beste alternativ for raskt og enkelt å finne verdens forskjellige tidssoner.

Saken fortsetter under annonsen