På nett nr. 13/03

Publisert: 1. september 2003 kl 12.11
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Norwegian
http://www.norwegian.no

Høsten i fjor tok Norwegian opp konkurransen med SAS på innenriksflygning i Norge. Kontrakten med staten på de fire største innenriksrutene, fra hovedstaden til Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø, har hatt stor betydning for Norwegian i oppstartsåret. Nå har statens forvaltningstjeneste forlenget avtalen med flyselskapet om å levere flyreiser til statsansatte. Sammenlignet med enkelte andre flyselskaps hjemmesider, er det enkelt og logisk å finne frem til ønsket destinasjon (både innenlands og utenlands), til rutetider og priser. Sidene har delikate farger, og det er ikke for mange forstyrrende elementer som gjør dem tunge å laste ned. Forlater man hjemmesiden og velger venstrekolonnen, får man detaljert informasjon som gjør det enklere å bestille billetter elektronisk.

Brønnøysundregistrene
http://www.brreg.no

Brønnøysundregistrene er en gullgruve for både privatpersoner og næringslivet når det gjelder å finne frem i en jungel av statlige, elektroniske registre. Utseendemessig er ikke hjemmesiden en sjelden blomst, men tilgjengeligheten og tilbudet veier opp for mangel på virtuell estetikk. Driver du et eget firma, kan du blant annet sende inn årsregnskapet elektronisk hit, du kan få tilsendt firmaregnskapet til andre eller sjekke heftelser på motorvogn. I reservasjonsregisteret kan enkelpersoner reservere seg mot å få tilsendt uønsket reklame og telefonsalg. Og skal du starte din egen virksomhet, er Brønnøysundregistrenes tilbud «Registrering av ny enhet» et «must». Navigasjonen i de 14 Brønnøysundregistrene er rask, men publikum må betale gebyr for de fleste av tjenestene.

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH)
http://www.hsh-org.no

HSH er hovedorganisasjonen for handel og tjenesteyting i Norge og den er et interessefellesskap som tilbyr tjenester innen arbeidsgiver-, næringslivs- og samfunnsspørsmål. 9600 virksomheter er tilknyttet organisasjonen. På nettet er det enkelt å få oversikt over hvilke tilbud medlemsbedriftene får. Advokatbistand, arbeidsgiverbistand ved fusjoner og oppkjøp og råd og bistand ved lokale lønnsforhandlinger og tariffspørsmål er noen av tilbudene. Hjemmesiden er ikke av de mest trendy, men en mørkeblå gjennomgangsfarge gir inntrykk av seriøsitet. Brukerne kan abonnere på ulike emner, og det er et mylder av tilbud til brukerne som det er enkelt å finne frem i.

Saken fortsetter under annonsen