På nett fra nr. 20/03

Publisert: 7. desember 2003 kl 12.53
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Database for avtaler
lime.forest.net/tuckasia/
Tuck Business School’s Center for International Business har laget en søkbar database for internasjonale handelsavtaler. Databasen dekker så å si alle handels- og tollunioner i verden. For første gang man raskt finne ut hva forskjellene er mellom frihandelsavtalene som EU har, og de som USA har forhandlet frem. Databasen er bygd opp etter samme format som blir brukt når avtaler skal presenteres til Verdens handelsorganisasjon, WTO. Den gir adgang til å søke på land, forskrifter, varer, tidsrammer eller på ord og fraser. Foreløpig inneholder databasen 146 avtaler, inkludert samtlige som er blitt fremlagt for WTO til mai 2003.

Godt og nyttig fra FNH
www.fnh.no
Finansnæringens Hovedorganisasjon - FNH - representerer forretningsbanker, finansieringsforetak og forsikringsselskaper i Norge, og har om lag 45 større og mindre finansbedrifter som medlemmer. På FNHs Internettsider er lagt ut en kort beskrivelse av organisasjonen, vedtekter, årsmeldinger, oversikt over medlemmer og en liste med telefonnummer og e-postadresser til alle medarbeidere i FNH. Siden er gjennomgående oppdaterte, her finner man de siste finansnyheter fra norske nettaviser, nye statistikker om økonomi, og nyttige powerpoint-presentasjoner når du skal holde foredrag eller trenger oversikt over norsk og internasjonal økonomi. FNH har skjønt det, og laget sider med god nytte- og informasjonsverdi.

Alt om min skatt
www.skatteetaten.no
Skatteetatens nettsider er svært enkle, rene og oversiktelige, noe som virker betryggende med tanke på hvilken etat dette er. Vi vil jo helst ikke at skattepengene våre går til unyttig og fancy stæsj. Men her er det ingen sjanse for at brukeren går seg bort. Det er nøktern og saklig informasjon til oss i den skattepliktige målgruppen, og ymse oppdaterte pressemeldinger fra Skattedirektoratet. Her ligger et mye brukt skatteberegningsprogram for vanlige skatteytere, retteledning til selvangivelse for næringsdrivende, samt mulighet for næringslivet å innlevere omsetningsoppgaver elektronisk og skatteblanketter til nedlasting.

Saken fortsetter under annonsen