På nett fra nr. 19/2003

Publisert: 10. november 2003 kl 14.43
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Håndbok i eksport
www.eksport.no
Skal du og bedriften utenlands er det greit å være oppdatert. Norges Eksportråd har nylig lansert en utvidet tjeneste, en elektronisk veiviser til verdensmarkedet som er et must for enhver som skal drive business utenlands. Oppslagsverket inneholder eksportfakta fra over 190 land og bygger på Norges Eksportråds mangeårige kompetanse og omfattende nettverk, nasjonalt og internasjonalt. Tanken bak Eksporthåndboken er at tjenesten kan fungere som sjekkliste og kvalitetssikring i det daglige eksportarbeidet, både for eksportselgere, logistikk- og økonomiarbeidere. Eksporthåndboken er nå dessuten blitt et omfattende oppslagsverk for faguttrykk i internasjonal handel. Dette er en betalingstjeneste, men du får to ukers gratis prøvetid.

Konkursbørsen
www.kborsen.no
Har du lyst til å bruke Internettadressen www.madlandwara.no, eller kanskje det mer ukristelige www.belsebub.com? Konkursbørsen har som formål å formidle salgsobjekter i konkursbo og er en tjeneste levert av Konkursrådet. Da vi var innom kunne man by på bakeriutsalg på Svalbard, merkevarerettighetene til et reiseselskap og utstyr til hudpleiesalong. Konkursbørsen presiserer at den bare er en formidler. Kjøpsavtale inngås direkte mellom kjøper og kontaktperson. Og det er bare bobestyrere oppnevnt av skifteretten som kan legge eiendeler ut for salg i Konkursbørsen. Tjenesten bør nok markedsføres bedre, da vi besøkte nettstedet lå bare 23 objekter ute for salg. Potensialet må være mye, mye større.

Korteste veien til Europa
www.europaveien.no
Dette er stedet for deg som søker objektiv, og politisk nøytral informasjon om EU. Utenriksdepartementet ga i 2000 penger til å etablere en portal med relevant informasjon og nyheter om EU. Her får man tilgang til sentrale dokumenter, EU-leksikon som gir forklaringer og bakgrunn, samt informasjon om Norges forhold til EU. Hver gang en avis legger ut en nyhet med relevans for EU og Europa vil overskriften og ingressen havne på Europaveien.no, - med lenke til avissiden. Dermed kan man sammenligne norsk offentlighet med europeisk offentlighet. Hva skriver f.eks. norske, svenske og britiske medier om det samme EU-toppmøtet?

Saken fortsetter under annonsen