På nett fra nr. 18/2003

Publisert: 29. oktober 2003 kl 10.57
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Leverer til Forsvaret
www.nads.no/
Norwegian Association of Defence Suppliers (NADS) ble stiftet for å heve kompetansen og øke volumet av leveranser til forsvaret og forsvarsindustrien nasjonalt og internasjonalt. Den 21. januar 2003 ble NADS etablert som et resultat av et forpliktende samarbeid mellom 23 kompetansebedrifter i Norge. Siden er enkel og rett på sak, men har en kjedelig lay-out og virker hjemmesnekret. For eksempel begynner tittellinjen på hovednyheten i høyre spalte, men avsluttes i venstre, noe som unektelig ser rart ut. Men det er bra at siden oppdateres jevnlig og har linker til alle sine 74 medlemsbedrifter. Det gjør nettstedet mer attraktivt for brukerne.

Marine biprodukter
www.rubin.no
Marine biprodukter har et uutnyttet verdiskapingspotensiale på mange milliarder kroner. Det forteller Stiftelsen RUBIN som har som mål å bidra til en total utnyttelse av fisk og økt verdiskapning av biproduktene i Norge. Storparten utnyttes i dag til fôrråstoffer som fiskemel, ensilasje og pelsdyrfôr, men over 140.000 tonn dumpes i havet. Biproduktene kan innen en 5-10 års periode være over 5 milliarder kroner, det vil si mer enn dagens eksport av filetprodukter. Sidene er enkle, oversiktlige og pene. I høyre spalte ligger innholdsoversikten og i venstre nyhetene. Sidene oppdateres nokså jevnlig, med to-tre bransjemeldinger i måneden.

Forum for sjøfart
www.maritimt-forum.no
Norge er i dag Europas sterkeste maritime nasjon, og de maritime bedrifter står for omkring 20 prosent av samlet norsk eksport. Det norske maritime miljøet sysselsetter i dag over 70.000 nordmenn og omfatter alle sider av maritim produksjon og tjenesteyting, forteller hjemmesiden til Maritimt Forum. Dette er en stiftelse hvor alle med tilknytning til maritim virksomhet kan være med, og om lag 300 maritime bedrifter og organisasjoner fra både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden er medlemmer. Hovedsiden er oversiktlig, men kjedelig og hjemmesnekret, og kunne med fordel ha blitt lagt litt mer ressurser i.

Saken fortsetter under annonsen