På nett fra nr. 17/2003

Publisert: 14. oktober 2003 kl 12.07
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

VitAlt
www.vitalt.no
Denne adressen, som skal leses som «vit alt», er kanskje det største bedriftskunnskapssenteret på nettet. Det er bedriftsrådgiver Harald Smedal, som i en årrekke jobbet som rådgiver i det interkommunale selskapet Aktivest (et ressurssenter for næringslivet på Sotra og Øygarden), som har opprettet nettstedet. Sidene er rettet mot små og mellomstore bedrifter og her finnes svar på de fleste spørsmål næringsdrivende måtte ha om hvordan starte opp og drive et firma. Bakgrunnen er at «ingen må bruke tid på å løse problemer andre har løst for lengst». Det beste med nettstedet er at det er reklamefinansiert, altså gratis for alle.

Handel.no
www.handel.no
Nettstedet ble opprettet av Nærings- og handelsdepartementet og åpnet av daværende statsminister Jens Stoltenberg i desember 2000. Målgruppen er alle som vil eller vil bli berørt av elektronisk handel, og skal være et møtested for SMB-bedrifter som vil satse på e-handel og forretningsutvikling. Nettstedet publiserer jevnlig artikler vedrørende e-handel, innenfor for ulike temaer som offentlig forvaltning, juss, sikkerhet/betaling, forskning og utvikling, e-handel for SMB og markedsplasser. Her er også et nyttig e-leksikon. Vil du imponere bedriftens IT-ansvarlig med hva en hash-algoritme er? Svaret finner du på handel.no.

Domsdatabasen
www.domsdatabasen.no
Kan man begjære seg konkurs når man vil, og skal man bare ta hensyn til skyldnerens lønnsinntekter ved utlegg, eller legge vekt på husstandens samlede inntekt? Disse og mange andre spørsmål kan man få svar på ved å besøke Domsdatabasen. Konkursrådet, som er oppnevnt av Justisdepartementet, har samlet en database med over 800 rettslige avgjørelser som er av prinsipiell interesse eller belyser praktisk viktige spørsmål. En søkefunksjon gjør det mulig å søke på ord som for eksempel «karantene» og «gjenganger», og dermed få gjengitt dommer med disse ordene i.

Saken fortsetter under annonsen