På nett

Publisert: 19. juni 2003 kl 14.18
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Tandberg
www.tandberg.no
Tandberg fortjener ros for en hjemmeside som raskt gir oversikt over finansrapportene. Her finner man straks årsrapportene for de siste fire årene samt alle kvartalsrapporter siden første kvartal i 2000. Investor-seksjonen inkluderer presentasjonene av kvartalsresultatene for 2002 og første kvartal i år. Nyttig for investorer er også påminnelser om datoer for fremtidige presentasjoner samt telefonnumrene til økonomisjef Terje Rogne og lenker til pressemeldinger. Men investor-seksjonen er ikke den eneste delen som fortjener ros. Hele nettsiden er utviklet på en profesjonell og tiltrekkende måte, med rask navigasjon mellom sidene. Dette er definitivt en side som appellerer til internasjonale kunder (og investorer).

myVentureLab
www.myventurelab.com
Bruken av Internett står sentralt hos VentureLab AS, som knytter gründere sammen med potensielle investorer. Drøyt halvparten av alle kontakter er generert gjennom nettsiden, myventurelab.com. Nettsiden er ytterst enkelt i design, men desto mer oversiktlig for rask bruk. På hjemmesiden står lenker for grundere eller investorer, som fører dem videre til relevante sider. Gründerne må legge inn en forretningsplan med sammendrag, mens investorene får tilgang til prosjekter som passer deres investeringsmodeller.

I tillegg til disse hovedseksjonene, inneholder nettsiden også en artikkel om selskaper som har mottatt kapital og sist, men ikke minst, nyttige lenker for gründere og investorer når det gjelder temaer som nettverk, støtteapparat, forskningsparker med mer. Alt i alt er det ingen tvil om at VentureLab utnytter muligheten nettet tilbyr.

Jotun
www.jotun.no
Jotun maler ikke bare verden (Økonomisk Rapport, 24. april) men også nettet. Selskapet har laget en bra nettside som bruker et forholdsvis enkelt, men attraktivt, design til å presentere firmaets mange produkter og internasjonal virksomhet. Kundene vil raskt finne det de er ute etter, mens de som vil ha de økonomiske nøkkeltallene vil finne dette forholdsvis raskt også. De to siste års rapporter er lagt ute på nett, sammen med halvårsrapporter (alt i PDF-format). Men dette er hovedsakelig en nettsside som dirigerer seg mot kunder, ikke investorer (Jotun er ikke børsnotert) og der fungerer siden enda bedre. Her kan alle typer kunder - fra nordmenn som trenger å male hytta til skipsverft på jakt etter de beste male-løsninger - finne en nyttig oversikt over relevante Jotun-produkter. Alt i alt en bra nettsside fra male-giganten.

Saken fortsetter under annonsen