På nett # 9/2003

Publisert: 4. juni 2003 kl 14.48
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

SkatteFUNN
www.skattefunn.no/

Siden lanseringen i januar 2002 har SkatteFUNN vært en stor suksess. Nettsiden til ordningen er trolig en medvirkende årsak. Den er helt klart en stor hjelp for de som vil vite alt fra kravene til hvor man søker om godkjenning for skatteavdragene. Hjemmesiden følger en ytterst enkel design som gjør det lett å få umiddelbar oversikt over lenkene og seksjonene. På hovedseksjonen i midten, har man opplysningene om hva SkatteFUNN er. Siste nytt om ordningen samt innloggingsmuligheter for et søkeskjema. På venstrekolonne finner man lenker til mye av det samme (detaljer om ordningen, søknad, ordningen, nyheter, etc). Men dette er en klar fordel når man navigerer inn i siden og ønsker å finne tilbake til en annen lenke.
Både designet (med enkel bruk av farger) og navigasjonen fungerer veldig bra.

Bedin
www.bedin.no/

Fem år etter lanseringen, har Bedin grunn til å være fornøyd - i hvert fall med nettsiden. Bedin er en nettside som skal gjøre det lettere for gründere å finne relevante opplysninger om å starte virksomhet samt for bedrifter å få svar på dagsaktuelle spørsmål. Her finner man for eksempel tips og råd om hvordan man kan lage en forretningsplan eller annonseplan og detaljer som er relevante om arbeidsgiverrollen.
Designet er enkelt og lett å finne frem i. Her finner man raskt nyttige opplysninger for målgruppen. Nettsiden er drevet av VINN på vegne av Næringsdepartementet. Begge parter fortjener ros for å ha satt sammen en nyttig side.

Bedriftsforbundet
www.bedriftsforbundet.no/

Bedriftsforbundet representerer mer enn 3000 små og mellomstore bedrifter i Norge. Forbundet har også laget en nyttig nettside som lar medlemmer og andre få innblikk i forbundets synspunkter på dagsaktuelle spørsmål samt relevante nyheter. Hovedspalten på midten og høyrespalten inneholder de løpende nyheter og kommentarer, mens kolonnen til venstre har lenker til alt fra forbundets adresse til nyttige lenker om EU.
Designet er enkelt. Samtidig fungerer bruken av blåfarge på venstrekolonnen bra. Navigasjonen er rask. Alt i alt bør Bedriftsforbundet være fornøyd med denne siden, som fungerer som den skal.

Saken fortsetter under annonsen