På nett - 7/2003

Publisert: 22. mai 2003 kl 12.27
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Rieber & Søn
http://www.rieberson.no
Bergensselskapet Rieber & Søn er i dag et solid internasjonalt selskap og det reflekteres på nettsiden, som nylig ble lagt om. Her finner man raskt frem til merkenavnene og områdene der selskapet arbeider. Grundig informasjon kombineres med hyppig bruk av flotte bilder. Samtidig er designet oversiktlig. Og uansett hvor man havner, er det alltid lett å finne tilbake til nøkkelopplysningene (konsernet, merkenavnene, menneskene, investor, etc). Navigasjonen er rask og fungerer som den skal. Alt i alt er dette en høyst vellykket bedriftsside.

Norges Rederiforbund
http://www.rederi.no
Enten det dreier seg om å holde sine medlemmer informert eller bringe relevante fakta til et interessert publikum har nettsiden til Norges Rederiforbund lyktes med oppgaven. Hovedmenyen på venstreside har lenker til viktige temaer som næringspolitikk, arbeidsgiverspørsmål, drift/sikkerhet/miljø og sjørett og forsikring. Nylig ble også informasjon om SARS lagt ut. På høyreside finner man en oversikt over nøkkelkonferanser verden rundt. Og i midten publiseres aktuelle meldinger og nyheter (her kunne man raskt finne ut hva Rederiforbundet mente om salget av Bergesen-rederiet, for eksempel). Sist, men ikke minst, består nettsiden av en god og nyttig søkemotor.

Country Commercial Guides
http://www.usatrade.gov/website/CCG.nsf?OpenDatabase
Trenger du detaljerte opplysninger om alt fra økonomiske prognoser til utfordringer som tollbarrierer er dette kilden. USAs handelsdepartement har utarbeidet Country Commercial Guides (landrapporter) for omtrent alle land i verden, fattig eller rik, stor eller små. Selv om presentasjonen ikke er spesielt attraktiv, får tjenesten trolig ingen klager. Alle opplysningene er gratis på nett (papir-versjoner må kjøpes). Rapportene oppdateres årlig og er absolutt essensiell lesing før man skal starte forretninger med et utenlandsk marked.

Saken fortsetter under annonsen