På nett 14/2003

Publisert: 3. september 2003 kl 16.17
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Konkurransetilsynet
www.konkurransetilsynet.no
Konkurransetilsynets hovedoppgave er å håndheve konkurranseloven. Tilsynet kan på selvstendig grunnlag også vurdere offentlige ordninger og reguleringer og påpeke konkurransebegrensende effekter - til glede for forbrukeren. Å avdekke brudd på forbudene i konkurranseloven mot pris- og anbudssamarbeid og markedsdeling er et prioritert arbeidsområde. Forbrukere kan via forsiden klikke seg videre for å sjekke kraftprisenes «ti på topp liste» og legge inn sitt eget kraftforbruk for å se hvilken leverandør som har det beste tilbudet. Her finnes også lenker til konkurransemyndigheter i andre land. Nettsiden er ingen fryd for øyet, men den er informativ og ikke minst veldig nyttig - for alle.

Telepriser
www.telepriser.no
På Post- og teletilsynets prisinformasjonssider kan vanlige forbrukere og bedrifter sammenligne priser for fast- og mobiltelefoni samt Internett. Man får også gode råd om hvilket teleselskap det lønner seg å velge til enhver tid. Du kan selv legge inn ditt personlige forbruk eller du kan bruke eksempler som bygger på standardforbruk. Utdrag fra priskalkulatoren finnes til høyre på siden. Tjenesten bygger på prisinformasjon fra den enkelte tilbyder. Alle tilbydere som omfattes av teleloven, plikter å oppgi sine priser. Kalkulatoren regner ut kostnader for alle abonnementstyper som er innrapportert av tilbyderne. Basert på forutsetningene som er lagt inn, blir de billigste alternativene listet opp. For å legge inn ditt eget forbruksmønster kan du klikke på bildet av den tjenesten du er interessert i. Effektiv og brukervennlig side som er enkel å manøvrere seg frem i.

Nokia
www.nokia.no
Nokia er verdensledende innen mobil kommunikasjon, og av den grunn er hjemmesiden verdt et besøk. På venstresiden finner du alt fra pressemeldinger, Nokias hjemmesider i andre land og ulike Internettjenester som er gratis. Under ikonet «mobiltelefoner» i øverste linje, kan interesserte klikke for å se de kommende modellene til mobilselskapet. Her løfter selskapet på sløret og viser frem sine fremtidsmodeller og fancy tilleggsutstyr. Under tilbudet Club Nokia kan alle med mobiltelefon fra selskapet bli medlem eller laste ned nye ringetoner, operatørlogoer, spill eller fantasifulle bildemeldinger til sin private mobiltelefon. Er du interessert i Nokias økonomi, finnes du ulike verktøy for aksjeanalyse og investeringer i Nokia under «Investorer» på øverste linje. En rask, tiltalende og brukervennlig hjemmeside med mange artige tilbud. Husk at flere av tjenestene koster penger!

Saken fortsetter under annonsen