Orkla negative til pris

Publisert: 16. oktober 2009 kl 09.59
Oppdatert: 17. oktober 2009 kl 11.03
Budet på 17,2 milliarder kroner fra it-kjempen Cisco skaper misnøye blant aksjonærer.

Meglerhuset SEB Enskilda har orientert markedet om at rundt 25 prosent av aksjonærene er negative til Cisco ønsker å betale, skriver Dagens Næringsliv.

- Budet virker lavt i forhold til selskapets langsiktige vekstmuligheter som selvstendig selskap, sier Ole E. Dahl, forvalter i Orkla asa.

- Vi tror Cisco kunne oppnå betydelige synergieffekter ved kjøpet av Tandberg. Vår vurdering er imidlertid at dagens aksjonærer synes å få for lite betalt for disse synergieffektene, fortsetter han.

Orkla asa eier 2,1 millioner aksjer i Tandberg asa.

DN omtalte tirsdag at Fredrik Halvorsen og åtte andre ledere i Tandberg allerede før Cisco offentliggjorde sitt tilbud 1. Oktober hadde inngått bonusavtale med dem amerikanske it-giganten Cisco.

I tillegg kommer det frem i en note i årsrapporten fra 2008 at konsernledelsen også har en avtale om opp til 24 måneders total kompensasjon dersom selskapet skifter majoritetseier.

Saken fortsetter under annonsen

Cisco vil ikke kommentere uttalelsene fra aksjonærer midt i tilbudsprosessen. Samtidig mener de å betale en fair pris for eiendeler med høy kvalitet, og at peker på at tilbudet er blitt anbefalt av Tandbergs styre, skriver DN.