Per Terje Vold, administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforening.

Oljeindustrien fornøyd

Publisert: 21. april 2009 kl 15.32
Oppdatert: 23. april 2009 kl 09.57

Oljebransjen er fornøyd med oljevedtaket til Arbeiderpartiet.

AP vedtok på sitt landsmøte å holde døren åpen for videre oljeleting i Nordland VI, VII og Troms II.

Den endelige avgjørelsen blir fattet i forbindelse med revideringen av forvaltningsplanen i 2010.

Rundt to tredjedeler av delegatene på Arbeiderpartiets landsmøte stemte for programkomiteens forslag om at man i henhold til den vedtatte forvaltningsplanen skal ta stilling til spørsmålet i 2010. OLF oppfatter dette som et positivt vedtak.

- Arbeiderpartiet har sagt at de ønsker å satse videre på olje og gassindustrien i nord. Vi er derfor trygge på at partiet kommer ut med et positivt vedtak i 2010, sier administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforening Per Terje Vold.

Åpning viktig

Olje- og gassindustrien står i dag ved et veiskille. Oljeproduksjonen har falt med 30 prosent siden toppåret 2000. Ferske prognoser fra Oljedirektoratet anslår at produksjonen i 2013 vil være halvert siden 2000. Også den samlede produksjonen av olje og gass forventes å falle fra midten av neste tiår.

- Områdene utenfor sokkelen av Nordland og Troms er de mest interessante med tanke på å gjøre nye store funn. Store funn er nødvendig for å videreutvikle Norge som velferdsstat og sikre landets fremste kunnskapsmiljø. Åpning i 2010 er nødvendig for å sikre framtiden, sier Vold.

Saken fortsetter under annonsen

OLF mener åpning av sokkelen utenfor Nordland og Troms er viktig for å sikre arbeidsplassene i norsk industri og vil gi aktivitet og sysselsetting for en region som har vært preget av befolkningsnedgang og tap av arbeidsplasser.

- Der oljeindustrien etablerer seg blir det ringvirkninger, dette vil også regionene i disse områdene kunne oppleve, avslutter han.