Oljearbeider omkom etter fall på Oseberg

Publisert: 7. mai 2009 kl 14.34
Oppdatert: 8. mai 2009 kl 11.41
En 25 år gammel arbeider på Oseberg B-plattformen i Nordsjøen omkom etter at han falt 15 meter ned fra et stillas torsdag formiddag.
Mannen ble sendt med helikopter til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, men skadene var så alvorlige at livet hans ikke sto til å redde.
- Vi fikk melding om alvorlig personskade klokken 9.30. Fallet skjedde i boreområdet på plattformen, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Ukjent årsak

Årsaken til ulykken er ikke avklart. Petroleumstilsynet (Ptil) satte umiddelbart i gang gransking av dødsulykken. Tre ansatte fra tilsynet reiste allerede torsdag ettermiddag til plattformen for å finne årsaken til ulykken.
Saken fortsetter under annonsen
Også politiet etterforsker saken.
- Vi etterforsker saken, og fire polititjenestemenn har reist ut til Oseberg, opplyser operasjonsleder Karlsen.
StatoilHydro opplyser at selskapet har satt i gang en egen gransking av ulykken. Mannen som omkom, jobbet i stillasfirmaet StS. Han var i ferd med å demontere et stillas i boreanlegget som var benyttet under vedlikehold av lysarmatur på plattformen, da ulykken skjedde.

Er preget

- Vi er alle preget av at en ung person er omkommet under arbeid på en av våre plattformer. Jeg vil gi uttrykk for min og StatoilHydros medfølelse og omtanke for familien som har mistet en av sine, sier konserndirektør Øystein Michelsen i en uttalelse fra selskapet.
Saken fortsetter under annonsen
Ifølge Petroleumstilsynet skjedde forrige dødsulykke på norsk sokkel i 2007, da en filippinsk sjømann falt over bord på løftefartøyet Saipem 7000 og omkom under en operasjon for Statoil i Nordsjøen. Sist det var en dødsulykke relatert til petroleumsvirksomhet på en fast innretning på norsk sokkel, var på Gyda i 2002. (©NTB)