Nye arbeidsoppgaver for DnB NOR-siktede

Publisert: 28. oktober 2008 kl 07.53
Oppdatert: 29. oktober 2008 kl 07.56
Det bekreftet konserndirektør Trond Bentestuen i DnB NOR overfor NTB mandag kveld.
- Arbeidsgiver satte seg mandag ned med begge de to siktede på bakgrunn av de siste dagers hendelser som har vært svært belastende for begge to. Dette er ingen ordre, men de ble sammen enige om at de skulle fritas fra sine vanlige arbeidsoppgaver, sier Bentestuen.

Leve normalt

Olav Magne Reinen var mandag morgen tilbake på jobb for første gang etter at Økokrim tok seg inn i DnB NORs lokaler på Aker Brygge i forrige uke, og tok ut siktelse mot Reinen og hans overordnede Jørn Erik Pedersen.
Reinen, som er såkalt market maker i norske statsobligasjoner, får nye oppgaver innenfor risikoanalyse inntil videre.
- Min klient går på jobb fordi han ønsker å fortsette å leve slik han gjorde før denne saken kom opp. Han ser ikke noen grunn til å endre sitt livsmønster, og står fast på at han ikke har misbrukt innsideinformasjon, sier Reinens advokat, Per Magne Strandborg, til NTB.
Reinen satt fredag og lørdag i lange avhør hos Økokrim. Ifølge advokaten er Reinen nå ferdig med avhørene og politiet har ikke bedt om nye. Strandborg tror det kan gå opptil et år før saken er avklart.

- Ingen innsidesak

Innholdet i Reinens forklaringer virket en stund å stå i skarp kontrast til Pedersens forklaringer. Advokat Strandborg sier nå at Reinen og Pedersen etter hans oppfatning ikke er så uenige om hva som er blitt sagt mellom dem likevel, men at det har oppstått en misforståelse. Han tror ikke saken har ført til noen konflikt mellom de to DnB NOR-ansatte.
Jørn Erik Pedersen, som er leder for valuta-, rente-, kreditt- og eiendomsdivisjonen i DnB NOR, var tilbake på jobb allerede sist fredag. Han vil den nærmeste tiden stille sin kompetanse til rådighet for konserndirektør Ottar Ertzeid i DnB NOR Markets.
Advokat Cato Schiøtz, som forsvarer Pedersen, sier nå at han tviler på om DnB NOR-saken kan kalles en innsidesak.
- Det kan argumenteres veldig sterkt for at dette ikke er noen innsidesak, sier Schiøtz til NA24.

Saken fortsetter under annonsen

Mange varianter

Både Reinen og Pedersen er siktet for å ha misbrukt informasjon som DnB NOR fikk i forkant av at regjeringen la fram sin krisepakke til bankene den 12. oktober.
Schiøtz mener grunnlaget for siktelsen mot de to DnB NOR-ansatte er i ferd med å pulveriseres. Advokaten sier at han nok var i raskeste laget da han torsdag forrige uke sa at det var innsideopplysninger saken dreide seg om. Forsvareren mener at en grundigere gjennomgang av referatene fra møtet torsdag 9. oktober, der blant annet Pedersen møtte Norges Bank, viser at det ikke er snakk om innsideopplysninger.
- Slik jeg ser det i dag, er opplysningene fra møtet torsdag 9. oktober av mindre innsidekarakter. Det som ble forelagt i møtet torsdag kveld fra Norges Bank, var såpass løst, og med såpass mange varianter med hensyn til mulig gjennomføring. Derfor er det all grunn til å spørre om disse opplysningene hadde innsidekarakter, når man sammenholder med hva som faktisk ble bestemt i redningspakken for bankene, sier Sc
hiøtz.
Han mener DnB NOR-saken i all hovedsak kommer til å dreie seg om det faktisk var innsideopplysninger som ble gitt fra Norges Bank.

(©NTB)