Ny innsidesak

Publisert: 1. juli 2008 kl 14.01
Oppdatert: 3. juli 2008 kl 12.23

De mest spesielle handlene ble gjennomført halvannen time etter at Microsoft presenterte budet sitt for Fast-toppene John M. Lervik og Robert Keith klokken halv tre om ettermiddagen 4. januar, skriver Dagens Næringsliv.

Mistenkelig

Klokken 16.10 den 4. januar gjorde Fast-aksjen et kraftig byks på Oslo Børs. Aksjen steg med 6,6 prosent fra 12,90 kroner til 13,80 kroner på noen minutter. Den eller de som kjøpte aksjene på tampen av dagen sikret ifølge DN seg dermed en kjapp gevinst på opp mot seks millioner kroner, da budet fra Microsoft lød på 19 kroner per aksje
Da budet fra den amerikanske programvaregiganten kom, tok det fire dager før Lervik og Keith varslet Oslo Børs og aksjonærene.

Undersøker

- Jeg kan bekrefte at dette er en sak som Kredittilsynet undersøker. Vi ser på flere ulike transaksjoner i forbindelse med Microsofts oppkjøp av Fast, sier spesialrådgiver Tore Lindstad i Kredittilsynet til avisen.
Handlene 4. januar er er bare en av flere aksjehandler som nå granskes. Dagens Næringsliv er kjent med at en rekke av kjøpene har skjedd gjennom såkalte "nominee"-konti.
Kredittilsynet må nå finne de egentlige personene bak aksjekjøpene.


Saken fortsetter under annonsen