Ny bankundersøkelse

Publisert: 1. oktober 2012 kl 09.38
Oppdatert: 20. november 2013 kl 12.22

EPSI Norge offentliggjør i dag resultatene av sin store bankundersøkelse. I personmarkedet er tilfredsheten med bankene relativt god og på nivå med målingene fra i fjor. I bedriftsmarkedet holder produkt- og servicekvaliteten seg høy, skriver EPSI Norge i en pressemelding.

I bedriftsmarkedet har kundetilfredsheten blant store bedrifter blitt styrket gjennom de fem siste målingene EPSI Norge har gjort, og dette er da også den gruppen som har høyest kundetilfredshet. Små bedrifter melder om lavest tilfredshet med banken.

I bedriftsmarkedet er det Terra-Gruppen som oppnår høyest snittscore, tett fulgt av Handelsbanken og DnB. Nordea er den av de målte bankene som oppnår lavest kundetilfredshet.

Målingene viser for øvrig at andelen bedrifter som har klaget på banken er fallende. Årets måling viser at cirka 25 prosent av bedriftene har klaget de siste 12 månedene, mens tilsvarende tall i 2006 var cirka 40 prosent.

I privatmarkedet er det Skandiabanken som har høyest kundetilfredshet. Her er det Fokus Bank, Nordea og DnB som oppnår lavest kundetilfredshet blant de målte bankene.

Studien av bankbransjen baserer seg på over 3100 dybdeintervjuer per telefon med privatpersoner og bedriftskunder i Norge. Intervjuene ble gjennomført i perioden 15. august til 14. september 2012.

Les mer om resultatene fra undersøkelsen her.

Saken fortsetter under annonsen