NRKs nyhetssjef

Publisert: 21. april 2010 kl 15.09
Oppdatert: 28. april 2010 kl 09.45

Bjøntegård har fungert som konstituert nyhetsredaktør siden Jon Gelius sluttet for å bli NRKs utenrikskorrespondent i Washington.

NRKs påtroppende nyhetsredaktør er opprinnelig fra Tynset i Hedmark. Han har lang fartstid fra NRK og har tidligere jobbet som utenriksredaktør og redaksjonssjef for Dagsrevyen.

Forandringer

Han varsler enkelte forandringer, men lover også kontinuitet fremover.

- Jeg representerer i større grad kontinuitet enn store brudd, men ser at det er stadig nye utfordringer i NRK. I første omgang blir det radiostrategien vi kommer til å se på. Her vil det nok bli noen forandringer, men disse er fortsatt i støpeskjeen, forteller Bjøntegård til NRK.no.

Mange søkere

Det var mange gode søkere til jobben, og vi satt til slutt igjen med to svært sterke kandidater. Stein viste seg som den aller sterkeste av disse, og jeg føler meg trygg på at vi har fått en redaktør som både har tyngde og tillit til å fylle denne jobben.

Saken fortsetter under annonsen

Programdirektør Per Arne Kalbakk fremhever Bjøntegårds lederstil og kjennskap til miljøet som viktige egenskaper i jobben som nyhetssjef.

- Stein kjenner Nyhetsavdelingen ut og inn etter å ha jobbet der i lang tid, samtidig som han har et klart og godt utviklingsperspektiv som leder, sier han.