Notar-selskaper konkurs

Publisert: 2. desember 2008 kl 11.52
Oppdatert: 4. desember 2008 kl 09.25

Flere selskaper i eiendomskonsernet blir i dag slått konkurs, melder NRK.
På en pressekonferanse i Oslo tirsdag formiddag opplyste administrerende direktør i Notar-konsernet, Geir Hantveit, at Kredittilsynet har trukket tilbake kosesjonen til 34 av meglerforetakene i Nortar-gruppen. Det innebærer at 12 nye foretak må stenge, i tillegg til de 44 som allerede er under avvikling.

Tilsammen vil over 160 ansatte i eiendomsmeglerkjeden miste jobbene sine.

- Styret og ledelsen har jobbet intenst for å sikre helekjeden, men har desverre ikke lykkes. Det er utrolig trist å se at et stort antall medarbeidere blir rammet av den situasjonen som er oppstått, sier Hantveit.

Kontoen sperret

Pengeproblemene i Notar ble kjent på fredag.
Hovedbankforbindelsen Nordea stengte da alle drifts- og lønnskontoer med kreditt i selskapene i Notar-kjeden.
Det ga alvorlige likviditetsproblemer for rundt 30 av selskapene i Notar-gruppen, og førte til umiddelbar stans i lønnsutbetalingene til mange av de 160 ansatte.
Styret og ledelsen var i møter med Nordea i helgen og i hele går, uten at man kom til noen løsning.

Over 100 Notar-ansatte har ikke fått lønn for november.

Mange selskaper

Saken fortsetter under annonsen

Notar-kjeden består av en rekke selvstendige aksjeselskaper, der Ekko Eiendom er hel- eller deleier av mange av Notar-selskapene.
En av hovedaksjonærene er Terje Stykket, som i februar kjøpte 55 prosent av aksjene i Notar. Ifølge bladet Kapital er han god for 1,5 milliarder kroner. Hans selskap Validus eier blant annet Vita og Esthetique-butikkene og driver driver taxfree-salget ved flere norske flyplasser.
- Vi har forsøkt alle muligheter for å sikre ny likviditet. Vi har jobbet med banken, og vi har jobbet med potensielle nye eiere. Dagens eiere har ikke mulighet til å skyte inn tilstrekkelig kapital for å sikre videre drift, sier styreleder Per Christian Voss i Ekko Eiendom AS.

Kapitalbehovet var mellom 50 og 70 millioner kroner.

Kundene trygge

Konkursen skal ikke ramme Notars kunder. Penger som går fra kjøper til selger, går via klientkontoer - og skal være trygge.
Men selskapet har også ligget øverst på klagetoppen blant eiendomsmeglerne, skriver nrk.no.