Norwegian: Sterling var for islandsk for oss

Publisert: 7. november 2008 kl 10.34
Oppdatert: 8. november 2008 kl 20.33
Det er et par måneder siden Norwegian undersøkte muligheten for å overta nå konkursrammede Sterling. Men konklusjonen var at Sterling ikke ville være en enkel oppkjøpskandidat. Norwegian droppet derfor planene.
- Vi var i dialog med Sterling om en overtakelse, men selskapet er ganske enkelt for innviklet og islandsk for oss, sier Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos til Business.dk.
Han sier det ville blitt svært kostbart bare å samkjøre de to selskapenes bookingsystemer, fordi Sterlings system var for komplisert. Dessuten hadde Sterling så store tap at det til slutt ikke ville vært interessant for Norwegian å forsøke seg på oppkjøp, forklarer Kjos.
Han viser til at Norwegian ble påført store utgifter da selskapet for to år siden overtok det svenske flyselskapet FlyNordic, som var bare en firedel så stort som Sterling. Også den gang var det bookingsystemet som utgjorde en stor del av de høye kostnadene.
Saken fortsetter under annonsen

Selv om Norwegian måtte skrinlegge planene om å overta Sterling, sier Kjos at Norwegian gjerne tar imot Sterling-medarbeidere som nå står uten jobb. Norwegian får de neste par månedene behov for 300 nye medarbeidere i forbindelse med rutenettet i Danmark.

(©NTB)