Norske Skog-aksjonær slakter valgkomiteen

Publisert: 14. april 2008 kl 11.18
Oppdatert: 9. august 2008 kl 17.12

I et brev til selskapet før helgen tar hovedaksjonær, det amerikanske fondet Third Avenue, et krast oppgjør med valgkomiteen.

I brevet skriver fondet at anbefalingene fra valgkomiteen verken tar tak i den svært vanskelige situasjonen selskapet er i eller det avgjørende behovet for relevant ekspertise og erfaring i de styrende organer.

For mye skog

Third Avenue er spesielt kritiske til skogeiernes representasjon i forslagene til ny bedriftsforsamling og ny valgkomité, både i forhold til skogeiernes eierandel, og fordi fondet mener det ligger en iboende interessekonflikt mellom skogeierne og Norske Skog.

Fondet foreslår å kutte antall skogeiere til to representanter i bedriftsforsamlingen, og ber direkte om å få erstattet styreleder i Mjøsen Skog, Even Mengeshoel, som de mener har kommet med uakseptable kommentarer om at det er synd at skogeierne ikke lenger kan diktere selskapet.

Vil sparke ut Evju

Third Avenue foreslår videre å kutte antall skogeiere i den nye valgkomiteen fra to til én representant, og ber om at den som må gå er leder av dagens valgkomité, Helge Evju. De begrunner dette med at de mener Evju har gjort en slett jobb som leder av den nåværende valgkomiteen.

Saken fortsetter under annonsen

Third Avenue er også kritisk til at valgkomiteen har vraket StatoilHydros styreformann Svein Rennemo som styremedlem.

Splid

Dette er Third Avenues andre utspill i forkant av generalforsamlingen 24. april. Forrige uke la Third Avenue fram et forslag som ville hindre skogeierne fra å hindre eventuelle fremtidige oppkjøp eller endringer.

Ti dager før generalforsamlingen er det store spenninger mellom ulike aksjonærer om makt og innflytelse i det kriserammede selskapet.

(©NTB)