Norske bedrifter får milliardkontrakter med Saab

Publisert: 11. oktober 2008 kl 11.23
Oppdatert: 13. oktober 2008 kl 08.46
Svenskene støvsuger nå hele landet for å finne interessante bedrifter som kan delta i et storstilt industrisamarbeid som ikke bare dreier seg om flyteknologi.
Totalt er det inngått 150 avtaler med et hundretall bedrifter i hele Norge, men rundt 200 er blitt kontaktet, skriver Bergens Tidende.
Kartleggingen har pågått i over to år, og henger selvsagt sammen med den pikante dragkampen om hvem som får i oppdrag å levere nye kampfly til det norske Forsvaret.
Det er i lys av denne dragkampen at Saab forsøker å styrke sin posisjon overfor politikere og næringsliv ved å tilby et finmasket industrisamarbeid.
Saken fortsetter under annonsen

- Min vurdering er at vi nå har en enestående mulighet til å drive nordisk samarbeid i praksis. Tidligere har det stort sett bare vært snakk og store vyer, men nå er vi her for å gjøre alvor av det og inngå bindende avtaler. Det vi nå legger opp til, har større dimensjoner enn Volvo-avtalen hadde i 1979, sier Johan Lehander som er administrerende direktør og sjef for Gripen International. (©NTB)