Edel Urstad er tildelt gründerprisen Norges Vels Sølvmedalje for å ha grunnlagt Edel Design AS og for sitt initiativ og arbeid med nettverket Midt i Mjøsa.

Norges Vels Sølvmedalje til Edel Urstad

Publisert: 18. mars 2013 kl 09.48
Oppdatert: 15. september 2014 kl 13.28

I Sølvmedaljens statutter legges det vekt på innovasjon og næringsutvikling og Urstads innsats står som mønster for annen nyskaping, mener administrerende direktør Lars Mork Gundersen i Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

Det er næringsavdelingen i Ringsaker kommune som har foreslått Urstad til gründerprisen, skriver Norges Vel i en pressemelding.
- Edel Urstad har gjennom sitt gründerskap, initiativ og engasjement gjort en helt spesiell innsats i lokalsamfunnet og er en verdig kandidat til Norges Vels gründerpris, sier næringssjef Hermod Østberg og næringsrådgiver Heidi T. Karlsen.

Edel Urstad er gründer, eneeier og driver av Edel Design AS med åtte ansatte som produserer og leverer klær av rene naturmaterialer. Som initiativtaker og første leder for opplevelsesnettverket Midt i Mjøsa SA har hun ifølge Norges Vel bidratt til å sette Nes og Helgøya i Ringsaker på turistkartet. Urstad er også aktiv i Mjøsgårdene, et regionalt nettverk for 17 gårder i Mjøsområdet som samlet tilbyr opplevelser, aktiviteter, selskap, møter og overnatting.

Edel Urstad er også daglig leder i RAMP, et utmarksprogram der ungdom gis mulighet til å oppdage det beste i seg selv, andre og naturen.

Saken fortsetter under annonsen