Vinnerne fra NHH, f.v. Karina Kolden, Jarl Thomas Sveen, Svein Ove Langeland og Kjetil Støve.

Norges beste på caseløsning

Publisert: 8. mars 2010 kl 00.11
Oppdatert: 9. mars 2010 kl 08.38

For sjette gang arrangerte KPMG konkurransen Case Competition, der lag fra norske høyskoler og universiteter deltar.

Caseoppgaven gikk ut på å finne ut hvordan det norske klesmerket Moods of Norway kan utvide og satse internasjonalt. Finalelagene var fra BI i Oslo, Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen og NTNU i Trondheim. Lagene fikk tre timer på å løse oppgaven.

- Oppgaven lå veldig nært et prosjekt de kunne hatt hvis de var ansatt i KPMG, så konkurransen er veldig relevant i forhold til det faktiske arbeidslivet, sier administrerende direktør Stein-Ragnar Noreng i KPMG.

Vinnerlaget fra NHH besto av Jarl Thomas Sveen, Karina Kolden, Kjetil Støve og Svein Ove Flem Langeland. Premien var 20 000 kroner og deltagelse i den internasjonale finalen i Case Competition i Athen i april.

Rekruttering

KPMG har 900 medarbeidere i Norge og tilbyr tjenester innenfor revisjon, skatt og avgift, samt rådgivning på internasjonal basis.

- Case Competition er en unik mulighet for studentene til å vise seg fram. Det gir oss større mulighet til å se hvem som er de dyktigste. Vi ser hvordan de takler å jobbe under press, hvor kreative de er og hvordan de jobber i team. Vi får sett mye mer her enn i en ordinær intervjusituasjon, sier Noreng.

Saken fortsetter under annonsen

Deltagerne på vinnerlaget får ikke automatisk jobb i selskapet, men alle som er med i konkurransen øker sine sjanser.

- Alle deltakerne har en større sjanse til å få jobb enn de som ikke er med, fordi vi rett og slett blir litt kjent med dem, og de får muligheten til å vise hva de kan. På den måten hjelper Case Competition oss til å bli enda bedre på rekruttering.

Jarl Thomas Sveen fra NHHs vinnerlag sammenligner casekonkurransen med en eksamen.

- Du får virkelig testet deg selv, får sett dine styrker og svakheter og hva du kan jobbe videre med. Man lærer også å samarbeide i gruppe, sier han.

Innblikk

Caseløsning brukes i langt mindre grad i norske utdanninger enn i USA og en del andre land.

- Det er blitt mer av caseløsning de siste årene, men det er fortsatt studenter som ikke har vært borti caseløsning før de er med i Case Competition. Ved å delta her får de mulighet til å bruke den faglige kunnskapen de sitter på og få et innblikk i hvordan det er å jobbe i det virkelige arbeidslivet, sier HR-koordinator Siv Laila Fristad i KPMG.

Saken fortsetter under annonsen