Nettsider # 4/2003

Publisert: 19. mars 2003 kl 12.10
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Norsk Hydro
www.hydro.no
Norsk Hydro har laget en høyst profesjonell hjemmeside som holder mål også internasjonalt. Her finner man raskt detaljert informasjon om selskapets tre hoved-divisjoner innefor aluminium, agri og olje- og energi. Designet er veldig bra, med god bruk av bilder og grafer. Det siste brukes for eksempel til å gi de siste fem års driftsinntekter i de forskjellige divisjonene, en ide mange andre selskaper kunne ha godt av å kopiere. Man kan også raskt finne hvilke produkter Hydro produserer, de siste nyhetene om bedriften eller hvor i verden selskapet opererer. Og er du aksjonær finner du de siste prisene på aksjen i Oslo, New York, og andre børser. Alt i alt en veldig bra nettside.

Wall Street Journal
www.wsj.com
Dette er en ren betalingstjeneste og kan ikke leses uten å være abonnent. Men vi inkluderer den i denne spalten siden den anbefales på det sterkeste. For det første er selve abonnementsprisen ganske overkommelig – kun 79 dollar (rundt 566 kroner). For det andre er innholdet såpass omfattende, velskrevet og inspirerende. Her finner du tips om de siste trendene innenfor et segment eller et land og historien bak den store nyheten om den-og-den fusjonen. Og på kjøpet for du en av de beste teknologi-sidene i verden. Designet er nok ikke det beste og kunne vært mye bedre. Til gjengjeld gir den brukere anledning til å personalisere – for eksempel, se på Europa-nyheter eller sjekke utviklingen på aksje-porteføljen din.

Netfonds
www.netfonds.no
Selv om aksjenedturen fortsetter, og stadig flere plasserer pengene i banken, har fortsatt Netfonds en meget god nettside. Og det er nok markedsdelen som er mest interessant for ikke-kunder. Her ligger det du trenger høvelig plassert i venstre marg, og du kan lettfattelig finne ikke bare kurser og indekser, men også oversikten over meglernes favorittaksje for dagen og dagens største handler, samt noen betydelig mer kompliserte funksjoner. Som for eksempel Telenors omsetning på Nasdaq siden 4. desember 2000, eller en teknisk analyse av aksjen. Her må en nok prøve seg frem, og da er det greit at det meste er gratis.

Saken fortsetter under annonsen