Moderne tider

Publisert: 28. august 2009 kl 10.14
Oppdatert: 24. september 2009 kl 11.45

- Det har vært enormt hyggelig å registrere all denne «kultur og næringsaktiviteten» som har blomstret opp de siste 8-10 årene. Da vi i 2001 var en gruppe entusiaster som startet opp Forum for Kultur og Næringsliv, var det nettopp slike relasjoner og prosjekter vi ønsket å stimulere til, sier juryleder, tidligere statsråd og kommunikasjonsdirektør i Norsk Hydro, Tove Veierød.

- Det har vært en utrolig morsom og krevende oppgave å finne frem til finalistene blant de nær 50 svært gode og ulike kandidatene, sier hun.

Kultur og Næringprisen er ment å presentere og feire de beste samarbeidsrelasjonene mellom kultur og næringsliv. De øvrige medlemmene i juryen har vært Gunn Ovesen, Innovasjon Norge, Grete Wennes, dr. oecon, Høgskolen i Sør Trøndelag, Mikael Strandänger, leder KulturRelation, Stockholm og Stein Erik Tafjord, Brazz Brothers.

Blant bedømmelseskriteriene er et gjensidig berikende partnerskap der verdiskaping, nyskaping og næringsutvikling må være fokus, der det er tydelig forankring og engasjement hos begge/alle samarbeidspartnere, hvor er en intensjon om et langsiktig og bærekraftig samarbeid mellom kultur og næringsliv og hvor det kan bidra til utvikling av de nominerte partnerne spesielt og til samarbeid mellom kultur og næring generelt. Det ble utdelt priser i fem kategorier:

Gjensidig berikende samarbeid

Kulturbasert næringsutvikling

Kulturbasert stedsutvikling

Saken fortsetter under annonsen

Kunst i bedrift

Kunstnerisk kompetanse

- Prisen og entusiasmen rundt prisutdelingen viser tydelig to ting, samarbeidsaktiviteten har blomstret i de siste årene, og det hjelper å stimulere og bidra til økt fokus på kreative samarbeidsprosjekter, sier direktør i Forum for Kultur og Næringsliv, Elizabeth Bjørn-Hansen. - Nå gleder vi oss til fortsettelsen og neste prisutdeling 2011!

Les juryens begrunnelse, se oversikten over alle innsendte konkurransebidrag og bilder fra kåringen på: www.kulturognaringsliv.org

Kategoriene:

Gjensidig berikende samarbeid

Vinner: Torvbyen Fredrikstad og Østfold Kunstnersenter (Fredrikstad)

Saken fortsetter under annonsen

Finalister: Lie Gruppen og Tone Boska (Fjell) Telenor ASA Telenor kulturprogram i samarbeid med Andreas Sønning Productions (Bærum)

Kulturbasert næringsutvikling

Vinner: Peer Gynt AS og AF Gruppen (Vinstra/Oslo)

Finalister: Cafe de Concert (Oslo), Flor og Fjære (Sør-Hidle, Ryfylke), Vikaneset HavhotellKristiansund Opera (Kristiansund), Åmot Gard (Bygstad, Sogn og Fjordane) og

Kulturbasert stedsutvikling

Vinner: «VAKN» - Vårt Akademi for Kultur og Næring (Nordfjordeid)

Finalister: Opplev Fredrikstad (Fredrikstad), Aass Bryggerier i samarbeid med Drammens teater, (Drammen)

Saken fortsetter under annonsen
Kunst i bedrift

Vinner: Kverneland Bil AS (Stavanger)

Finalister: Hotell Refsnes Gods (Jeløy, Moss) Storebrand ASA, (Oslo)

Kunstnerisk kompetanse

Vinner: Paleet, Karl Johan kjøpesenter med Calina Pandele Yttredal (Oslo)

Finalister: Aker Solutions for danseprosjektet Aker Solutions Dance Company, (Oslo)Teknotherm AS, AIRIS-prosjekt, (Halden)

Saken fortsetter under annonsen