Mister styremakt

Publisert: 29. mai 2009 kl 09.26
Oppdatert: 2. juni 2009 kl 09.40

Ida Helliesen kommer inn i styret i Aker Solutions etter påtrykk fra staten. Hun blir valgt inn på den ekstraordinære generalforsamlingen i selskapet den 8. juni. Statens styrerepresentant i morselskapet Aker Holding, Berit Kjøll, trakk seg nylig og det er ikke klart hvem som skal etterfølge henne, skriver Aftenposten. Helliesen selv vil ikke være med på at hun skal være statens vaktbikkje mot Røkke.
- Jeg går inn som et helt vanlig, uavhengig styremedlem, for å ivareta selskapets og alle aksjonærenes interesser, sier hun til Aftenposten.

Helliesen som gikk av fra jobben som finansdirektør i Hydro i 2007 har bred internasjonal industrierfaring. Nå sitter hun i en rekke styrer.
I Aker Solutions styret hadde Røkke i tillegg til de ansattes representant, fire representanter som hadde for vane å stå last og brast med ham. Nå blir det tre mot tre. I tillegg til Helliesen kommer Mikael Lilius. Han har tilknytning til svenske Wallenbergfamilien, som er den tredje eieren i tillegg til Røkke og staten, i selskapet. En av Røkkes aller nærmeste Leif-Arne Langøy går ut av styret.

Saken fortsetter under annonsen