Mer trøbbel for Telenor i øst

Publisert: 18. mai 2009 kl 12.52
Oppdatert: 19. mai 2009 kl 10.04

Årsaken til granskningen av Telenor og Kyivstar er blant annet påstander om at Telenor skal ha hindret konkurranse ved å trenere VimpelComs omdiskuterte oppkjøp av URS WellCom. Den ukrainske antimonopol-komiteen (AMC) ser dessuten på aksjonæravtalen i Kyivstar, hvor eierne bindes til ikke å eie mer enn 5 prosent hver av konkurrerende virksomhet i Ukraina.

- Telenor er en sterk forsvarer av konkurranse og mener AMC dessverre er blitt villedet av Farimex, sier konserndirektør og leder Jan Edvard Thygesen, for Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

Farimex er selskapet bak den rettslige striden rundt Telenors engasjement i VimpelCom. Status i rettsmaratonen er at Farimex, som hevder å eie 0,002 prosent av VimpelCom, i lavere rettsinstanser har fått medhold i påstanden om at Telenor trenerte oppkjøpet av URS WellCom og er blitt tilkjent 1,7 milliarder dollar. Som sikkerhet for kravet er det tatt arrest i Telenors VimpelCom-aksjer, som kan bli tvangssolgt før saken får sitt endelig punktum i rettsvesenet.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen