Mener TV 2 får fordeler i bakkenettet

Publisert: 3. desember 2008 kl 12.42
Oppdatert: 4. desember 2008 kl 09.40

Tilsynet mener NTV bryter sin konsesjon dersom andre TV-kanaler ikke tilbys samme vilkår som TV 2 har fått hos RiksTV. TV 2 er medeier både i NTV og RiksTV.

- Vilkårene som TV 2 har fått må endres, eller andre må få de samme vilkårene som TV 2. Grunnen til at kanalen har klart å ordne seg på den måten de har gjort, må antas å henge sammen med at de er en av eierne i RiksTV og NTV, sier avdelingsdirektør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet til Dagbladet.no.

I avtalene som RiksTV har inngått med Viasat, TVNorge og TV 2, er kringkasterne gitt mulighet til fra 2010 å tilby egne kanalpakker, bestående av de kanalene som kringkasterne selv eier. Hittil har kun TV 2 fått avtalefestet nærmere vilkårene for en egen kanalpakke. Vilkårene omfatter blant annet pris på tilbudet ut til sluttkundene og dekning av kostnadene knyttet til salg av abonnement. RiksTV har allerede annonsert at det vil tilby TV 2-kanalene i en egen pakke om ett års tid.

- RiksTV har gitt TV 2 sikkerhet for hvor mye det vil koste å abonnere på TV 2-pakken og hvor mye RiksTV vil dekke av salgskostnadene for pakken de neste 13 årene. Slike betingelser er fraværende i avtalene med de øvrige kringkasterne. Vi mener derfor at kravet til ikke-diskriminering ikke er oppfylt så lenge RiksTV kun har tilbudt dette til TV 2, sier PT-direktør Willy Jensen.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen