Mener Posten brøt EØS-regler

Publisert: 18. desember 2008 kl 08.01
Oppdatert: 5. januar 2009 kl 08.28

Det mener EØS-overvåkingsorganet ESA, som har oversendt en gjennomgang av saken med spørsmål til Posten. I denne fremgår det at ESA mener Posten Norge har brutt artikkel 54 i EØS-avtalen, og misbrukt sin dominerende posisjon gjennom sin strategi rundt Post i Butikk-nettverket, skriver Nationen.

Det er spesielt kravet om eksklusivitet i avtalene med butikkjedene som ESA har reagert på. Organet mener norske forbrukere har tapt på at Posten sikret seg eneretten.

- Dette er en stor og meget omfattende sak, og vår foreløpige konklusjon er at dette er en tvilsom praksis. Men jeg må understreke at vi ikke har konkludert endelig. Posten har frist til 1. mars for å svare, og noe endelig vedtak fattes ikke før da, sier Per Andreas Bjørgan som leder ESAs konkurranseavdeling.

Kravet til eksklusivitet ble opphevet i 2006.

Kjell Rakkenes, Postens direktør for presse og media, varsler at Posten vil slåss for frikjennelse.

- Vi mener vi var i vår fulle rett til å kreve den formen for eksklusivitet, og at det ikke har hindret konkurransen i markedet. Snarere tvert om: Vi har utviklet et helt nytt pakkeutleveringskonsept i det norske markedet, som andre aktører nå kan benytte seg av, sier Rakkenes.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen