Mener Olsen ærekrenker Røkke

Publisert: 22. mai 2009 kl 14.28
Oppdatert: 25. mai 2009 kl 10.21

I et leserinnlegg i Dagens Næringsliv på fredag er Petter Olsen svært kritisk til Kjell Inge Røkke, som han kaller «en oligark utkåret av staten til å være storkapitalist med privat eierskap til offentlige midler». En oligark er et medlem av et fåmannsvelde hvor massen er maktesløse, og begrepet har blant annet blitt hyppig brukt om russere som skaffet seg store formuer og politisk innflytelse etter Sovjetunionens fall.

«Som i Tyskland på 1930-tallet samarbeider staten med enkelte industriherrer. Arbeidsplasser skapes og det nye systemet støttes av folket og institusjonaliseres. Til og med konsentrasjonsleire tjenes det penger på», skriver Olsen. Sistnevnte setning er etter alt å dømme en henvisning til at et av Aker Kværners datterselskaper gjorde oppdrag i forbindelse med byggingen av USAs marinebasei Guantanamo-bukta på Cuba mellom 1991 og 2005.

Advokat Per Danielsen sier til E24 at leserinnlegget er injurierende.

- Det er et angrep på Røkkes personlige integritet og han kan forfølge dette rettslig. Det finnes rettspraksis på dette både fra Norge, men ikke minst menneskerettsdomstolen i Strasbourg, sier Danielsen til E24.

Saken fortsetter under annonsen