Mener Langemyhr bløffet opp lønna

Publisert: 3. juni 2008 kl 08.57
Oppdatert: 3. juni 2008 kl 10.40
Forskjellen er på flere tusen kroner mellom lønnen som den bedragerisiktede byggmesteren har oppgitt til UDI og lønnen avtalt med en polsk bygningsarbeider i en arbeidskontrakt som VG har fått kopi av.
- Vi utelukker ikke at det kan være flere slike tilfeller, sier ombud Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforbund til avisen. Han beskriver dobbeltføringen som bløff og dokumentforfalskning.

Engangstilfelle
Langemyhrs advokat John S. Gulbrandsen sier til VG at dette er et engangstilfelle som skyldes at en polsk arbeider ønsket redusert arbeidstid. Dermed ble også lønna redusert.
Han sier også at det 5. mai ble utbetalt 1,8 millioner kroner i overtid til arbeiderne som Oslo Bygningsarbeiderforening hevder har mellom 2 og 3 millioner kroner til gode i overtid.

Fredriksen gransker
Langemyhr er siktet for bedrageri av 28 millioner kroner av Oslo kommune knyttet til byggingen av Økern sykehjem. Tre av hans ansatte er varetektsfengslet.
Nå frykter også verdens rikeste nordmann, skipsreder John Fredriksen, at han er blitt lurt av byggmesteren.
Ifølge Aftenposten vil Fredriksen gjøre egne undersøkelser for å sjekke om hans familie er blitt lurt ved omfattende utbedringer av familiens landsted på Nøtterøy. Arbeidene pågikk i en årrekke og har kostet mange millioner kroner.

Ikke pågrepet
Det er fortsatt uklart når Harald Langemyhr kan ventes hjem til Norge fra sitt ferieopphold i Hellas. Etter planen skulle han ha kommet hjem søndag, men han inngikk en avtale med politiet om et nytt hjemreisetidspunkt fordi han ville å unngå et massivt presseoppbud idet han landet på norsk jord.
Mandag sa informasjonsenheten i Oslo politidistrikt til NTB at de ville sendt ut en pressemelding dersom Langemyhr hadde vært pågrepet.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen