Magne Lerø har overtatt Handelsbladet FK.

Medier og Ledelse overtar Handelsbladet FK

Publisert: 27. mai 2013 kl 09.47
Oppdatert: 27. mai 2013 kl 09.44

– Å gi ut en ukeavis er ikke lenger en naturlig oppgave for forbundet, sier styreleder Torbjørn Johannson i Norges Colonialgrossisters Forbund (NCF), som er fornøyd med at avisen nå kommer inn i et større mediemiljø. Medier og Ledelse utgir også Ukeavisen Ledelse, magasinet Kultmag og analysetjenesten Agenda.

– En ny eier betyr nye muligheter for oss som redaksjon. Vi legger ikke opp til radikale endringer, men i august vil leserne møte en fornyet utgave av avisen. Vi kommer blant annet til å ta flere skritt inn i den digitale virkeligheten vi alle er på vei inn i, sier redaktør Are Knudsen.

Magne Lerø synes det er spennende å gå inn som avisutgiver i en ny bransje.

Handelsbladet FK skal først og fremst avspeile det som skjer i bransjen, noe jeg synes den gjør særdeles godt. Vi bør imidlertid også kunne anlegge et breddeperspektiv der vi blant annet ser mer på arbeidsmiljø, ledelse og saker knyttet til etisk handel og helseriktig kost, sier Magne Lerø.

Handelsbladet FK ble utgitt første gang i 1960, da under tittelen «Fritt Kjøpmannsskap», av Norges Colonialgrossisters Forbund som et talerør mot offentlige myndigheter og bransjen for øvrig. I senere år har avisen blitt utgitt som en fri og uavhengig avis, redigert etter Redaktørplakaten. Handelsbladet FK ble kåret til «Årets fagblad» av den Norske Fagpresses Forening i 2007.

Saken fortsetter under annonsen