Mediehuset kjøper Kapital

Publisert: 1. april 2009 kl 09.44
Oppdatert: 2. april 2009 kl 08.50

Bakgrunnen er at det tradisjonsrike finanstidsskriftet har gått med tap det siste året, en situasjon som er blitt ytterligere forverret av finanskrisen og den påfølgende annonsetørken.

Kapital skal legges inn i familien til Mentor Medier, under sjefredaktør Magne Lerø. Trygve Hegnar sier i en kommentar at Kapital har blitt en for tung bør å bære for Hegnar Media, men at han er trygg på at bladet nå har fått eiere med nok midler i ryggen til å bære det videre. Han vil selv fortsette som spaltist under sjefredaktør Lerø.

- Med flere tidsskrifter i Mentor Medier kan vi få en enda større synergieffekt mellom publikasjonene, sier Magne Lerø, som mener det er gode muligheter for sampublisering av stoff i både Kapital og Ny Tid.

Mediehusets konsernsjef Helge Simonnes sier at selv om Kapital har vært drevet dårlig en tid, er dette en publikasjon som det fortsatt er mulig å snu. Det faktum at bladet falt utenfor da Kulturrådet nylig delte ut pressestøtte til de periodiske publikasjonene, mener han ikke er av stor betydning.

- Vi har penger nok på bok til å bære dette løftet. Vi er på god vei til å få solid økonomi inn i våre andre businesspublikasjoner, og dette skal vi klare også med Kapital, sier Simonnes.

- Vi har forståelse for at Trygve Hegnar synes det er tungt nok å drive Finansavisen, og ønsker å konsentrere seg om sin dagsavis i årene som kommer, legger han til.

Saken fortsetter under annonsen