Markedsføreren

Publisert: 21. september 2009 kl 15.17
Oppdatert: 21. september 2009 kl 15.19

Dreven dame.

Det er ingen nybegynner Ringnes har satt til å ta vare på tunge merkevarer. Hun har vært produktsjef i Wella Professional i Norge, og har markedsført en rekke av Carlsberg-konsernets ølsorter. Hun har til og med markedsført porselen.

Liv Berg ble forfremmet fra ølsektoren til produktgruppesjef for vannkategorien til kjempebedriften Ringnes i 2005. I et marked som har rent vann i kranen og brus i kjøleskapet, kreves det en sterk produkttilpasning for å kunne overleve. Utfordringen ser ut til å ha passet Berg bra.

- Vi har vært veldig fleksible når det gjelder å utvikle oss etter markedets behov. Det har gjort oss i stand til å kunne snu og utvide produktporteføljene våre, sier hun.

Selv om Farris har blitt ordet nordmenn flest bruker når de omtaler «kullsyreholdig vann», så er det et satt produkt, og derfor ikke like lett å kapre nye markedsandeler med. Likevel har Farris' volum økt med fem prosent i 2006. Imsdal kan vise til en enda sterkere vekst, og økte med hele 30 prosent.

Lanseringsglad.

Vannsalget har så langt vært en stor suksess for Ringnes og Berg, og lanseringer av nye produkter står sentralt. Liv Berg er lanseringsglad. Tidligere har hun bidratt til tre nye hårpleieserier og tre nye ølprodukter. Av vann står hun bak Farris Pluss, to smaker av BRIS og Imsdal med smak, og senest i februar kom hun også med Imsdal Lime & Fiber.

Saken fortsetter under annonsen

- Av og til vet ikke forbrukerne at de har et behov. Imsdal med smak er et eksempel. Vi gjorde en undersøkelse som viste at forbrukerne ikke var interesserte. Likevel ble Imsdal med smak en suksess når vi kom med dem. Forbrukere er ikke like konsekvente som vi, og de selv, ofte tror.

CV med utfordringer.

Som en del av ledelsen til en stor og kompleks bedrift, er Bergs hverdag preget av et høyt tempo og mye møtevirksomhet. Dette skal til for at Berg skal trives på jobb, ettersom hun stortrives med utfordringer.

Fem år med utdannelse, blant annet fra Rutgers i USA og ESSEC i Frankrike, har gitt MBA og Bachelor. Tre ansvarsfulle år i McKinsey tok henne videre til Royal Scandinavia AS. Deretter ble det Wella Norge, før hun ønsket å styrke sin FMCG (Fast Moving Consumer Goods) og begynte hos Ringnes med øl. Hele veien har hun kunnet pryde seg med diverse sjefstitler.

Titlene er imidlertid ikke det som driver henne fremover. Hun legger ikke skjul på at hun har ambisjoner innen ledelse i fremtiden, og at hun ønsker seg stadig større lederansvar med mer påvirkningsmulighet. Tittelen kommer i andre rekke.

- Det er ikke så viktig å være sjef. Følelsen av å være med å påvirke og å ha mer ansvar, samt å hjelpe til med utviklingen av medarbeidere, er viktig for meg. Jeg er målrettet, og om fem år er jeg ikke i samme jobb. Da er jeg helst i en ny lederstilling med nye, store utfordringer, sier hun.

Female future.

Saken fortsetter under annonsen

Tiden i Ringnes, sier hun, har vært den mest lærerike delen av yrkeslivet hennes, og byr stadig på personlige og faglige utfordringer. To ganger har dessuten Ringnes nominert henne til å bli med i programmene NHOs Female Future og Carlsbergs Marketing Academy. Sistnevnte er i den gamle Orklaskolens ånd.

- Jeg synes det var en stor ære å bli valgt av Ringnes til å delta i disse programmene. Det er et godt påfyll i hverdagen, og er absolutt med på å bidra i ett større perspektiv.

Stresset fra jobben løser hun opp med noen løpeturer i uka, men i fritiden er hun også unge og single Liv. På spørsmål om hennes største lidenskap, svarer hun passende:

- Å leve livet!