Marginene viktigst

Publisert: 21. mai 2008 kl 10.30
Oppdatert: 9. august 2008 kl 17.17

Hvilke krav som skal stilles til styremedlemmer og styreleder varierer ellers fra bedrift til bedrift, skriver Finansavisen.

- Det er avgjørende hvor i utviklingen bedriften er. Veletablerte bedrifter trenger gjerne mer stimulans til fornyelse og nytenkning, mens yngre bedrifter kan ha behov for hyppigere evaluering av strategi og ledelsessammensetning. Men kontrollen med marginer og kostnader er alltid viktig. Man må være interessert i tall, sier Brundtland.

Han arbeidet tidligere som partner i advokatfirmaet BA-HR, men for tre år siden var listen over styreverv så lang at han valgte å bli profesjonelt styremedlem på heltid. Ett av vervene i dag som leder av valgkomiteen i Orkla, skriver Finansavisen.

- Bedrifter med spredt eierstruktur bør etter min mening ha en valgkomité. Den bør gjerne bestå av minst tre personer med erfaring fra styrearbeid. Arbeidet i en valgkomité består ikke minst i å følge med i markedet for egnete kandidater, og intervjue og sjekke slike muligheter, sier Knut Brundtland.
Saken fortsetter under annonsen