Månedens etablerer

Publisert: 16. september 2008 kl 14.43
Oppdatert: 17. september 2008 kl 10.40

Coachingtelefonen er den første bedriften i Norge som jobber kun med coaching over telefon, og kvinnene som ringer inn til den kan både være privatpersoner, ansatte eller ledere.

Vekst og utvikling
- Det er kvinner som ønsker forandring, personlig utvikling og vekst vil kunne ha nytte av å ringe coachingtelefonen. Telefon coaching er effektivt, gir større frihet og mer fleksibilitet i forhold til personlige møter. Det er tidsbesparende, og du kan bli coachet når som helst og hvor som helst, sier daglig leder av Coachingtelefonen, Lian Elisabeth Kirksæther.
Sammen med Sissel Kvasnes Wengen utnyttet hun brede erfaring med mennesker til å starte et coachingtilbud på telefon. Til sammen er tre kvinner knyttet til Coachingtelefonen.

En totalløsning
- Det gjør at vi fordi vi på den måten dekker et vidt spekter av områder å coache i. Vi fem har til sammen ulike og unike kompetanser, med variert livserfaring. Vi kan med andre ord ikke bare være pådrivere i prosessene omkring jobb og yrkeskarriere, men også være der for dem som vil ha en samtalepartner omkring livsstil, helse, kjærlighet, familie- og samliv. Disse temanene henger gjerne også sammen og griper inn i hverandre. Vi kan tilby alle landets kvinner en totalløsning, og vi er bare et telefonnummer unna uansett hvor de måtte befinne seg, sier Kirksæther.

Personlig frihet
Telefoncoaching er ingen ny oppfinnelse. Den har sitt utgangspunkt i USA og har sin utbredelse i Nord-Amerika og Australia. Store avstander og behov for å få ting avklaret raskt og effektivt har også gjort telefonen til et coachingverktøy i stedet for personlige møter.
- Det gir en større personlig frihet. Du kan bli coachet når som helst og hvor som helst. Det er det samme om du bor i Norge eller om du tilfeldigvis er i utlandet, eller er utestasjonert. Dessuten er telefoncoaching tidsbesparende og virker avstressende, påpeker Wengen.
(Les hele artikkelen om kvinnene bak Coachingtelefonen i Ukeavisen Ledelse nr. 13-2008).

Utholdenhet kreves
De to etablererne mener utholdenhet er en viktig gründerdyd, for det kan ta lang tid før inntektene overstiger utgiftene, skriver Damebedrift.no.
- Motivasjonen og fremdriften må holdes oppe selv om man møter motstand. Man må fokusere på muligheter når man ikke får den responsen man forventer. Når utfordringene blir store og vanskelige må man tørre å ta tak i dem. Da er det en ressurs å være to. Vi utnytter hverandres kompetanse og motiverer hverandre til å gå et skritt videre, sier Lian Elisabeth Kirksæther og Sissel Kvasnes Wengen - månedens etablerere med sin Coachingtelefon for kvinner.

Saken fortsetter under annonsen