Malvin Nilsen fra LNS er Nord-Norges beste vekstskaper

Publisert: 21. oktober 2009 kl 12.16
Oppdatert: 26. oktober 2009 kl 09.50

Region Nord består av fylkene Nordland, Troms og Finnmark, og følgende vekstskapere ble kåret som finalister fra regionen:

- Malvin Nilsen, Leonhard Nilsen & Sønner Eiendom, Strandland på Andøya
Kjernevirksomheten er tunnelarbeid, gruvedrift og masseforflytting

- Trond B. Hansen, Hanso Holding, Tromsø
Holdingselskap med virksomheter innen eiendom og frysetørket mat

- Per Strand, PHS Holding, Harstad
Holdingselskap med virksomheter innen byggevarehandel og eiendom

Totalt 18 finalister skal kåres på seks regionskåringer rundt om i landet. Den uavhengige juryen velger deretter ut 9 finalister som skal kjempe om å bli Norges beste vekstskapere innen kategoriene industri, tjenester og handel på den nasjonale kåringen i Oslo 18. november. En av disse vil i tillegg motta hedersprisen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2009 og blir Norges representant på verdenskåringen i Monaco våren 2010.

Hensikten med Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er å inspirere aktive eiere til fortsatt vekst og verdiskaping. I Norge arrangeres programmet av revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young i nært samarbeid med SpareBank 1 Gruppen og Handelshøyskolen BI.

Den uavhengige juryen begrunner tildelingen til Malvin Nilsen slik:

" Malvin Nilsen har siden oppstarten av konsernet i 1961 viet seg helt og fullt for virksomheten og dets ansatte. Innsatsen er belønnet med høy vekst og gode økonomiske resultater i en bransje med stor internasjonal konkurranse. Resultatene er oppnådd gjennom tett samarbeid med ansatte samt ulike aktører i bransjen nasjonalt og internasjonalt for å sikre tilgang til nye markeder for sin produksjon.

Malvin Nilsen har også engasjert seg i maskinentreprenørenes forening og har arbeidet med næringspolitikk, arbeidsgiversaker, opplæring og service til medlemmene. Vekstskaperen har vært engasjert i foreningen i 32 år og gjennom dette arbeidet vært viktig for utviklingen av bransjen i Norge.

Hele verden

LNS' kjernevirksomhet er tunnelarbeid, gruvedrift og masseforflytting. Virksomheten har utviklet seg ut over kjernevirksomheten og virksomheten omfatter i dag i tillegg entreprenørvirksomhet, betongstasjon og elementproduksjon.

LNS-konsernet har utviklet seg fra å være en betydelig nasjonal aktør til å bli en internasjonal aktør med hele verden som arbeidsfelt. Dette har de lykkes med ved å gjøre arktisk teknologi for tunnelbygging kjent ute i verden.

Konsernet består i dag av 15 selskaper med Leonhard Nilsen & Sønner Eiendom AS som morselskap. Fra hovedkontoret på Strandland styres aktiviteter fra pol til pol og selskapene driver blant annet virksomhet på Svalbard, Hong Kong, Peru, Chile og Sydpolen.

Vekstskaper Malvin Nilsen har jobbet i selskapet siden oppstarten i 1961. Gjennom sitt engasjement som leder av Maskinentrepenørenes Forbund var han anleggsbransjens fremste tilllitsmann. Malvin Nilsen ble utnevnt til æresmedlem i MEF da han gikk av som formann.



Saken fortsetter under annonsen