Lykkelig i Arendal

Publisert: 25. september 2009 kl 14.59
Oppdatert: 25. september 2009 kl 15.01

Det svarer Anne Ma Stokke-Olsen på spørsmål om hvordan hun opplever å være der hun er. Hun fylte 29 i mars, og i januar startet hun yrkeskarrieren sin hos offshoreteknologiselskapet APL. Bak seg har hun et hovedfag i informasjonsvitenskap, og kandidatur fra Trainee Sør.

Anne Ma Stokke Olsen ler i hver tredje setning, og forteller gladelig om hvordan hun prioriterer i livet. Hun ignorerer stresset som følger med jobben, finner glede i utfordringer og sikter mot en selvstendig hverdag.

- Jeg lager meg ikke mål for målenes skyld. Tar heller ufordringene som de kommer.

En av ti.

Hun var en av ti som ble valgt ut av et nettverkssamarbeid med 20 av Sørlandets ledende bedrifter. Prosjektet går ut på å få unge mennesker med høy kompetanse ut i virksomhetene. Hun ble valgt av en bedrift som har stor tro på henne.

- For meg har det betydd veldig mye. Du får et veldig bredt nettverk på Sørlandet, og vi blir godt kjent med mange bedrifter, sier hun.

Fra trainee-jobb var veien kort til stillingen som it-koordinator hos APL.

Saken fortsetter under annonsen

Der jobber hun i hovedsak med nye systemer. Hvilke behov som finnes, og hvordan de kan løse det med god teknologi. Viktigst for Stokke-Olsen er likevel variasjonen i arbeidsoppgaver, og alle mulighetene for å forme sin egen hverdag samt mulighetene for nye utfordringer og ansvar.

- Det er bare bra dager her, sier hun. Dårlige dager har hun verre for å definere, det må være dagene hun føler at ikke nok blir utrettet. Men også uproduktive dager er nyttige, synes hun.

- Da får man brukt mer tid på andre ting, som samtaler og diskusjoner omkring strategi. Eller rett og slett lære seg noe. sier hun og ler.

Deilig i Arendal.

Stokke-Olsen har ambisjoner, men har ingen som strekker seg for langt frem i tid.

- Jeg er nok litt spontan, men har alltid en plan. Bare ikke en veldig langsiktig en, sier hun og ler enda en gang.

Lokalsamfunnet var også viktig i valget av APL. Stokke-Olsen er arendalsjente, og velger småbyen fremfor jaget i hovedstaden.

Saken fortsetter under annonsen

- Nå jeg er i Oslo, merker jeg at alt er mye mer hektisk. Jeg trives godt med korte avstander, og her er alt innen gangavstand og generelt lite stressende. Det er spennende å få være med i en så spennende bedrift i en så liten by som Arendal. Og dessuten, etter å ha bodd i Bergen synes jeg det er veldig deilig å nyte somrene i Arendal.

Stokke-Olsen er likevel glad i komme seg bort fra småbyen av og til. Hun har feriert i Afrika og Sør-Amerika, seilt i tre måneder ned til Frankrike. På reiselista står en tur sammen med ektemannen.

- Jeg har jo noen planer om New Zealand, men det vet ikke sjefen ennå. Må skynde meg å si ifra før han leser det hos dere, avslutter hun leende nok en gang.