Lukrativ dobbeltrolle

Publisert: 25. mai 2009 kl 10.17
Oppdatert: 25. mai 2009 kl 23.30

Lørdag skrev Dagens Næringsliv om hvordan Heidi Marie Petersen henvendte seg til Jens P. Heyerdahl da Rambøll trengte nye kontorlokaler i Sandefjord.

Rambøll hadde allerede i 2006 en muntlig avtale med Sandefjord kommune om å kjøpe en sentralt plassert tomt ved Torp flyplass. Videre hadde Rambøll betalt for å få tegnet et nytt kontorbygg på tomten. Men Rambøll ville ikke eie bygget. Da styret høsten 2006 skulle ta stilling til hvem som skulle bygge og eie bygget, anbefalte Petersen H H Torp Eiendom as, et bygg eid av Jens P. Heyerdahl d.a.y (Jens P. Heyerdahls sønn).

Nå viser det seg, ifølge DN at Pedersen skulle eie halvparten av bygget. Kjøpesummen var ifølge avisa 1,2 millioner kroner. Den virkelige verdien var langt høyere.

Selv hevder Pedersen overfor DN at hun hele tiden har vært åpne og informert om dette internt.

Dette avviser imidlertid en danske styreformannen i Rambøll, Dan Noermark Madsen. Han sier videre:

- Dersom det var hennes intensjon å gå inn på eiersiden i H H Torp allerede da hun forela for styret hvilket av de tre tilbudene vi skulle vele, så er dette problematisk.

Heller ikke Petersens nestkommanderende i Rambøll Andreas Hatlo visste at hun hadde interesser i eiendomsselskapet.

Saken fortsetter under annonsen

For Rambøll oil & gas har eiendomskontrakten vært en ulykke. Selskapet er kraftig nedbemannet og prøver desperat å kvitte seg med de kostbare lokalene.

Heidi Marie Petersen sitter i mange bedriftsstyrer. Nylig trakk hun seg i protest fra styrevervet i Aker Solutions.