Leter etter Fast avtale

Publisert: 17. oktober 2008 kl 09.18
Oppdatert: 27. oktober 2008 kl 04.36

Det er tusenvis av dokumenter Økokrim skal gå gjennom de neste ukene for å finne ut hvem i Fast-systemet som visste om regnskapsmanipulasjonen i selskapet. Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

Microsofts datterselskap risikerer millionbøter og toppene i selskap flere års fengsel dersom Økokrim finner bevis for at de visste om, eller deltok regnskapsmanipulasjon. Viktig i denne sammenhengen skal være en intensjonsavtale, som aldri ble gjort om til en endelig avtale, med det Australske selskapet Telstra. Likevel ble inntektene bokført, og dermed markedet ført bak lyset, skriver DN.

Mot slutten av 20006 bokførte Fast flere ikke-eksisterende avtaler. Markedet og aksjonærer ble villedet om selskapets inntekter. Selskapet gjennomførte i samme periode handler med selskaper eid av egne toppsjefer. Begge deler skal ha medvirket til oppblåste regnskaper.

Ifølge reviderte årsregnskaper som ble oversendt fra Microsoft i juni hadde selskapet inntektsført kontrakter for 100 millioner kroner som ikke eksisterte.


Saken fortsetter under annonsen