Krisemøte om Lehman Brothers

Publisert: 13. september 2008 kl 11.36
Oppdatert: 16. september 2008 kl 08.41
USAs finansminister Henry Paulson deltok på møtet sammen med andre framstående finanspolitikere og representanter fra store finansinstitusjoner i USA, sier sentralbankens talskvinne Michelle Smith. Møtet ble holdt på kontoret til Timothy Geitner, som er president i sentralbanken i New York.

Det er foreløpig uklart hva partene kom fram til på møtet. Tidligere fredag kunne kilder som står finansministeren nær opplyse at myndighetene ikke ønsker å bruke offentlige midler for å redde Lehman.
Lehman er USAs fjerde største investeringsbank. Banken gikk på et stort tap i tredje kvartal og er nå på jakt etter kjøpere som kan redde den 158 år gamle institusjonen ut av sitt økonomiske uføre.

Bank of America, som er USAs største bank målt i markedsverdi, antas å være den mest aktuelle kjøperen, men flere analytikere mener Lehman trolig vil ende opp med å begjære seg konkurs. En konkurs i ordnede former skal ha vært et av temaene som ble diskutert på krisemøtet fredag.
Lehman-aksjen sank fredag til sitt laveste nivå på 14 år. Ved stengetid lå aksjeverdien på 3,65 dollar, noe som er nærmere 95 prosent lavere enn toppnoteringen på 67,73 dollar i løpet av de siste tolv månedene.

(©NTB)


Saken fortsetter under annonsen