Ordfører Frode Revhaug (H) i Frosta krever strakstiltak fra olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Ap).

Krever gasskraft nå

Publisert: 29. november 2010 kl 09.05
Oppdatert: 29. november 2010 kl 08.56


– Det er helt utrolig at gasskraftverkene inne er i gang. Jeg har mistet all tro på politikerne. Da utbyggingen av mastene i Hardanger ble lagt på is, bestemte vi oss for å stenge ned all rodeproduksjon. Nå prøver vi likevel å ha roser i ett av tre veksthus, men vi følger nøye med. Blir strømutgiftene for høye utover vinteren, stenger vi det og, sier gartnerieier Jan Kjørsvik til Dagens Næringsliv.

Den alvorlige situasjonen for kommunens grønnsaks- og veksthusnæring har gjort at ordfører Frode Revhaug (H) i Frosta har møtt olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Ap) og krevd strakstiltak. Strømprisen for næringen har økt med 40–50 prosent i år.

– Enten må de sette et tak på områdetillegget for Midt-Norge, eller så må ekstrautgiftene kompenseres som følge av den vanskelige kraftsituasjonen, sier Revhaug.

– Jeg har gitt opp politikerne. De snakker bare om å fordele, ikke om å skape, sier Kjørsvik, og påpeker at den usikre situasjonen gjør at ingen tør å starte virksomhet som krever kraft.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i olje- og energidepartementet vil ikke forskuttere hva regjeringen vil gjøre, bare at de holder et høyt fokus på energisituasjonen i Midt-Norge.

 

Saken fortsetter under annonsen