Kredittskvis rammer Exense

Publisert: 23. september 2008 kl 12.19
Oppdatert: 24. september 2008 kl 15.29

En oppdatert prognose viser at Exense vil ha et likviditetsunderskudd på rundt åtte-ni millioner kroner ved utgangen av året, forutsatt dagens forretningsmodell og finansiering, samt uten gjennomføring av særskilte salgs- og resultatforbedrende tiltak, melder DN.no.
I en melding skriver selskapet at resultat- og likviditetsprognoser for konsernet for 2008, viser vesentlige avvik i forhold til styrevedtatt budsjett for 2008 og prognoser for 2008.
I andre kvartal 2008 avdekket styret i Exense store svakheter i konsernets økonomiske styring og rapportering. Det kom frem at Exense-konsernets har en svært alvorlig likviditetssituasjonen, og styret ba om at det ble foretatt en begrenset revisjon, som ennå ikke er avsluttet.

Nå foreslår styret at det gjennomføres salg av virksomhetsområdene eller fusjon. Dette forutsetter imidlertid at konsernet tilføres finansiering i form av egenkapital i kombinasjon med penger utenfra.
Men det har vist seg å være vanskelig.
Så langt har styret ennå ikke funnet noen som er villige til å garantere for en emisjon for å utvide egenkapitalen i selskapet.
- Styret og administrasjonen arbeider nå videre med selskapets hovedkreditorer med sikte på å finne en finansieringsløsning i løpet av de neste dagene som kan sikre videre drift i selskapets virksomhetsområder, skriver selskapet meldingen.

Saken fortsetter under annonsen