Kredittilsynet vil stenge to finansselskaper

Publisert: 25. juni 2008 kl 10.27
Oppdatert: 1. juli 2008 kl 11.48

I vår avdekket Kredittilsynet omfattende lovbrudd hos flere finansrådgivningsselskaper, og Glitnir Privatøkonomi måtte stenge i april.

De to selskapene som tirsdag kveld fikk inndratt konsesjonen er Caveo i Stavanger og Totalvekst i Oslo og Bærum. De to selskapene mister retten til å drive finansrådgivning. De får imidlertid drive videre mens ankene behandles i Finansdepartementet eller eventuelt i domstolene, skriver Aftenposten.

Direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet ville tirsdag kveld ikke kommentere avgjørelsen. Han viser til at markedet må informeres likt, og at det vil komme en melding fra tilsynet.

Caveo har mellom 10.000 og 13.000 kunder og tilbyr økonomisk rådgivning og spareprodukter i det norske eiendomsmarkedet.

- Vi har allerede bestridt flere forhold. Vi er ikke enige i at vi har brutt verdipapirhandellovens krav til god forretningsskikk, sier Caveos kommunikasjonsdirektør Terje Berland.

Totalvekst satser på økonomisk rådgivning og spareprodukter for privatkunder. Heller ikke Totalvekst mener å ha gjort noe galt.

- Vi er både overrasket og oppgitte over at tilsynet kan trekke en slik konklusjon basert på vår virksomhet. Her har tydeligvis ikke våre argumenter nådd fram. Vår forretningsfilosofi er at rådgivningen skal ta utgangspunkt i kundens beste, sier administrerende direktør Marius Lund.

Saken fortsetter under annonsen

(©NTB)