Kreativitetsåret 2009

Publisert: 31. mars 2008 kl 16.42
Oppdatert: 1. april 2008 kl 10.18

I den moderne verden trengs det å sette et større trykk på kreativitet og innovasjon, gjennom å bruke kunnskapen bedre for raskere å få til nyskaping, mener kommisjonen.

Generere synergier
- Et kreativitets og innovasjonsår vil være en effektiv måte å øke befolkningens interesse for kreativitet og innovasjon, spre kunnskap om god praksis på dette området, stimulere utdanning og forskning, kreativitet og innovasjon, og oppfordre til debatt og omstilling på dette området. Ved å kombinere handling på lokalt, kommunalt, regionalt og nasjonalt plan kan det generere synergier og sette fokus for debatt, sier kommisjonær for utdanning, kultur og ungdom, Ján Figel.

En europeisk dialog
Kommisjonen mener et kreativitets og innovasjonsår kan finansieres over EUs eksisterende programmer og planlagte, administrative kostnader. Alle typer kreativ aktivitet og innovasjon bør kunne regnes med, artistiske innlag og nye, kulturelle tilnærminger medberegnet, som grunnlag for kommunikasjon mellom befolkningen i Europa, og som en oppfølger til den pågående " European Year of Intercultural Dialogue".

Sosialt og økonomisk
For å lykkes må en større del av befolkningen få mulighetene til å få utvikle sine kreative evner, slik at de kan oppfatte endringer som inngang til nye muligheter i et kulturelt diversifisert, kunnskapsbasert samfunn. Det er ikke bare nødvendig i forhold til den moderne verdens krav. Det er også nødvendig av sosiale og økonomiske årsaker. Den endelige beslutningen om 2009 som et kreativitets og innovasjonsår blir tatt av Rådet og Europaparlamentet seinere i år

Saken fortsetter under annonsen