Krangel om Skattefunn

Publisert: 22. september 2009 kl 11.36
Oppdatert: 22. september 2009 kl 11.38

Forskningsrådet mener det er uklokt å endre en ordning som har vist seg å fungere godt.

Det er for i år satt et tak på 500 kroner per time for lønn og øvrige utgifter til medarbeidere som er knyttet til et Skattefunn-prosjekt, samtidig som ikke mer enn 1850 timer årlig kan godkjennes for hver person som er knyttet til prosjektet. Finansdepartementet anslår at dette betyr en innsparing på 150 millioner kroner, eller om lag ti prosent av kostnadene til Skattefunn.

- Endringen kommer på et uheldig tidspunkt, sier avdelingsdirektør for Skattefunn Ragnhild Rønneberg, ifølge forskning.no.

Statistisk sentralbyrå (SSB) gjennomfører for tiden en omfattende evaluering av Skattefunn-ordningen.

- Det er betenkelig at denne endringen skjer nå, før de endelige resultatene fra denne evalueringen foreligger, sier Rønneberg.

Hun mener at et tak på lønn og sosiale kostnader vil gjøre det mindre attraktivt å sette folk med høy kompetanse på Skattefunn-prosjekter.

- Vi oppfatter at Skattefunn har vært en vellykket ordning, ikke minst i forhold til små og mellomstore bedrifter. Kvalifisert FoU-personell koster, og den nye timesatsen er ikke spesielt høy. Det viktigste momentet er dog at næringslivet trenger forutsigbarhet for å tenke langsiktig, understreker hun.

Saken fortsetter under annonsen