Kraftig økning i NUF-selskap

Publisert: 26. april 2010 kl 10.21
Oppdatert: 3. mai 2010 kl 10.50

NUFer, eller Norske avdelinger av utenlandsk foretak, er på frammarsj. Finansavisen skriver i dag at hvert femte selskap nå er et NUF-selskap. I første kvartal i år ble det startet 1.350 slike selskap. Det er en økning på 333 prosent i forhold til samme periode i fjor. De siste årene har NUF selskapene blitt sterkt kritisert, både fordi det kan være en måte å unngå skattlegging på. Et problem med NUFene er også at de går langt oftere konkurs enn for eksempel enkeltpersonsforetak og overlater "problemer " til sine kunder.

- Med det regelverket som små og mellomstore bedrifter opererer under, går det ikke an å kritisere folk for å velge denne selskapsformen, sier nestleder Helge Solum Larsen i Venstre til Finansavisen.

Han får støtte av NHO-advokat Ingebjørg Harto.

Økokrim og ulike Skattekrimenheter har lenge påpekt at denne selskapsformen er skreddersydd for å unndra skatt eller egnet for annen type kriminalitet.

- Hvis man i større grad vil ha folk til å velge andre ordinære, norske selskapsformer må det gjøres en grundig gjennomgang av regelverket knyttet til disse, sier Solum Larsen.

Saken fortsetter under annonsen