Kraftig aksjeutvidelse

Publisert: 16. mai 2002 kl 10.58
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

For Spilka Gruppen, som sitter med over førti prosent av aksjene og som har satset stort på utviklingen av Hexagon, er dette en vanskelig avveining. De er ikke interessert i å selge seg ut, men har signalisert at de kan tenke seg å la seg utvanne.

Generalforsamlingens fullmakt til styret om å forhøye aksjekapitalen med inntil tretti prosent, der aksjonærene ikke har fortrinnsrett til nye aksjer, vil trolig løse opp denne situasjonen. Det kan føre til mer flyt i aksjen og det vil gi selskapet den aksjekapitalen det trenger for ytterligere vekst.

Få analytikere har kommentert det anonyme Ålesund-selskapet. Handelsbanken, som har vært Hexagons finansielle rådgiver, har produsert en analyse på selskapet som konkluderer med en kjøpsanbefaling.

DnB Markets arbeider med en analyse av selskapet, og ifølge analytiker Nils Ove Kjerstad har selskapet mye spennende for seg.

- Det er kommet seg inn i et interessant segment. Vindmøllekraft er i stor vekst, bransjen selv kalkulerer med en vekst på 25 prosent i året. Hexagon har allerede sikret seg kontrakter med verdens ledende vindmølleprodusenter, og har dermed gode muligheter til å følge med på denne veksten, sier Kjerstad. Selskapet har på kort tid gjort seg bemerket i USA, et bransjeblad innen komposittindustrien har blant annet pekt ut Hexagon som ledende innen denne teknologien.

Kjerstad mener også oppbyggingen av Raufoss-avdelingen er positiv for selskapet. - Det har greid å komme seg inn på markedet for private gassbeholdere, som er enormt stort. I tillegg har det en avtale som sikrer dem leveranser ut neste år. Her åpnes det helt klart for en interessant utvikling, sier han.

DnB-analytikeren mener også det er positivt, dersom selskapet klarer å løse opp i den fastlåste aksjonærstrukturen og å få inn mer kapital til utvikling.

Saken fortsetter under annonsen