Kommentator: - Saab er konk, finito

Publisert: 21. februar 2009 kl 10.31
Oppdatert: 23. februar 2009 kl 08.12
Avisen TTELA som kommer ut i Saabs vestsvenske hjemby Trollhättan, skrev lørdag at stemningen er litt mindre dyster etter at bilprodusenten dagen før fikk innvilget sin søknad om gjeldsforhandlinger. Men selskapet står overfor en gigantisk utfordring, het det her.
Hälsingborgs Dagblad mener på sin side at gjeldsforhandlingene raskt må gi svar på om Saab egentlig har livets rett. - Det gjenstår å se om det kan åpnes for statlig støtte, om nye interessenter kan lokkes fram og om det ordner seg med underleverandørene, het det her.
Men kommentatoren Nils-Olof Ollevik i uavhengig konservative Svenska Dagbladet var opptatt av at bilfabrikken ikke kan betale det den skylder. - Saab er bankerott, slutt, finito, finished og kaputt, fastslo han.
Den sosialdemokratiske opposisjonen i Sverige anklager den borgerlige regjeringen for passivitet i Saab-saken. Sydsvenska Dagbladet i Malmö skrev på lederplass at kritikken mot regjeringen er hard, men neppe rettferdig og anklager sosialdemokratene for stemmefiske. (©NTB)
Saken fortsetter under annonsen